ŽELJKO BEBEK O KARIJERI I LJUBAVI: Žena mi je mlađa od Bijelog dugmeta!
Foto: Dragana Udovičić

Ispovest

ŽELJKO BEBEK O KARIJERI I LJUBAVI: Žena mi je mlađa od Bijelog dugmeta!

Stars -

Imali smo promociju albuma „Bitange i princeze“ 29. aprila 1979, a na taj dan se Ružica rodila, rekao je muzičar

Goran Bregović (67) nije bio jedini zavodnik u Bijelom dugmetu - Željko Bebek (72) ženio se tri puta i ima četvoro dece! Slavni muzičar otkriva da je njegova treća supruga Ružica (38) mlađa od benda u kojem je pevao.

- Imali smo promociju albuma „Bitange i princeze“ 29. aprila 1979, a na taj dan se Ružica rodila - rekao je Bebek i napomenuo da je veoma blizak s decom Silvijom (44), Bjankom (34), Zvonimirom (15) i Katarinom (13):

- Imam sreću da smo svi u dobrim odnosima. Zvonimir već svira sa mnom i ide na rok akademiju, kao i Katarina. Ponosan sam deda Tina, Leona i Eme, ali nisam klasičan jer zbog posla me često nema.

Malo ko zna da je bivši pevač Dugmeta imao potencijala da bude uspešan sportista.

- Trenirao sam gimnastiku i na svim spravama sam bio odličan. Ipak, tada je krenulo i interesovanje za muziku. Ona nije bila dostupna u to vreme, slušali smo radio i emisije koje su puštale muziku kakvu smo slušali. Morali smo da se snalazimo da dođemo do muzike. Želeo sam da sviram klavir, ali to je bilo jako siromašno vreme, pa sam kupio usnu harmoniku, bila je najjeftinija i dostupna.

U osnovnoj školi sam postao i član mandolinskog orkestra. Učitelj je prepoznao moj talenat i nakon pola godine mandoline prebacio me je na gitaru. Vrlo brzo sam otkrio čari sviranja i bio sam najpopularniji u društvu. Prelepo tinejdžersko doba. Devojke su uvek bile oko nas - ispričao je za hrvatske medije.

Interesantno je da je Bebek nakon vojske počeo da radi u državnoj firmi, ali su ga zbog njegovog stila i duge kose upozoravali da može da ostane bez posla.

- Istovremeno sam radio u državnoj službi i svirao. Ja sam kao roker počeo da puštam kosu, a u firmi nisu bili oduševljeni. Kada mi je nakon godinu dana kosa postala predugačka, dogovorio sam se s direktorom i krenuo svojim putem - ispričao je Željko.

foto: Nemanja Pančić

O kolegi

BREGA JE PROŠLOST

Bebek je počeo da peva u grupi Kodeks, koja je postala Bijelo dugme. S frontmenom Goranom Bregovićem danas nije u dobrim odnosima. Nakon što su se 2005. okupili, pomislio je da bi možda mogli da nastave gde su stali, ali brzo je shvatio da je bolje kad svako ode na svoju stranu.

- To je iza nas. Pratim šta Bregović radi, drago mi je kad uspe, nadam se da i on tako razmišlja o meni - rekao je Bebek.

Kurir / Jelena Stuparušić

Foto: Dragana Udovičić, Nemanja Panćić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja