ANĐELINA DŽOLI NIJE SAMA: Hrvatska voditeljka odstranila obe dojke!
Foto: Printskrin Youtube

Dvostruka mastektomija

ANĐELINA DŽOLI NIJE SAMA: Hrvatska voditeljka odstranila obe dojke!

Stars -
Josipa Pavičić Berardini je pobedila bolest, ali se nakon toga podvrgnula genetičkom testu u Italiji koji je pokazao da postoji visoki rizik od ponovnog oboljenja

Voditeljica i književnica Josipa Pavičić Berardini (36) posle borbe s karcinomom dojke odlučila je da se podvrgne dvostrukoj mastektomiji.

Josipa je pobedila bolest, ali se nakon toga podvrgnula genetičkom testu u Italiji koji je pokazao da postoji visoki rizik od ponovnog oboljenja. Pavičić je operisama u Zagrebu gdje joj je dr Andrej Roth odstranio obe dojke.

"Verujem u dobro. Dobro priželjkujem i dobrom se nadam. Dobro očekujem i dobro svima želim! Osećam se piscem u duši, tako najbolje znam pokazati sve svoje emocije, sve što mislim, osećam, sve ono što doživljavam i što sanjam. Trenutačno pišem knjigu, svoju priču o karcinomu i osobnoj pobjedi", govori Pavičić kojoj će to biti četvrta knjiga, ali različita od prve tri.

"Počela sam da pišem u bolnici dva dana posle prve operacije, a u njoj nema nimalo trivijalnosti, a ni mašte. Potpuno je stvarna", rekla je književnica.

Podsetimo, američka glumica Anđelina Džoli sredinom 2013. godine odstranila obe dojke. Poznata glumica izjavila je da je iz straha da bi, zbog porodične genetske mutacije mogla da dobije rak dojke, uradila preventivnu dvostruku mastektomiju (odstranjivanje dojki) i pozvala druge žene da preuzmu neophodne korake kako bi se uverile da li imaju sličan rizik.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Story.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track