AVA KARABATIĆ: Dačiću, daj mi srpski pasoš, bre!
Foto: Marina Lopičić

Voditeljka miri Srbe i Hrvate

AVA KARABATIĆ: Dačiću, daj mi srpski pasoš, bre!

Stars -

Hrvatica želi državljanstvo Srbije i poziva hrvatske političare da spuste loptu i pomognu našoj zemlji da uđe u Evropsku uniju

Ava Karabatić samo za KURIR slikala se gola, umotana u srpsku zastavu. Kaže da želi da njena domovina Hrvatska ne koči put Srbije u EU.

Obožavam Srbiju! Volela bih da dobijem vaše državljanstvo, pa da onda imam dva! Molim ministra Ivicu Dačića da mi preko veze sredi da dobijem srpsko državljanstvo, zavapila je Hrvatica Ava Karabatić, koja je juče posetila našu redakciju.Pred putovanje na Siciliju voditeljka Hepija odlučila je da pokrene akciju kojom bi pomogla našoj zemlji da pristupi Evropskoj uniji. Kako je upravo njena domovina Hrvatska jedna od kočnica na putu Srbije ka EU, Ava je sigurna da će njen apel uroditi plodom:- Predsednica Kolinda rođena je istog dana kao i ja. Zato sam sigurna da ona neće biti prepreka Srbiji na putu za Evropu. Apel upućujem ministru spoljnih poslova. Kovače, spusti loptu!

Dok je pozirala gola, ogrnuta samo srpskom zastavom, otkrila nam je da redovno prati Olimpijske igre i da navija i za Srbiju i za Hrvatsku.- Osećam da tako treba! - kaže Ava.Iako je rođena i odrasla u Splitu, Avi nije bio problem da se slika u majici sa četiri ocila i tekstom naše himne „Bože pravde“.- Uvek sam bila za pomirenje Hrvatske i Srbije, ovim to i dokazujem! - rekla je dok je pokazivala još jedan simbol srpstva - tri prsta!

Politički analitičar Anđelković smatraAVA ĆE NAS VIŠE ZAVADITI SA HRVATIMA!Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da bi državljanstvo dao pre Avi nego Severini, koja se uvija u hrvatska obeležja, a pevala bi u Guči.- Ava je pokazala veće poštovanje prema Srbiji, ali bojim se da će to još više da poremeti srpsko-hrvatske odnose. Hrvati će još više da se isfrustriraju kad vide da im sve Hrvatice odoše u Srpkinje - našalio se Anđelković.

Ivica: To nije moj resor!- Nemam ništa protiv, ali to nije moj resor - kratko je rekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić o Avinoj molbi da joj sredi srpsko državljanstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track