AVA KARABATIĆ U STRAHU: Zbog tatine teške bolesti, ponovo ću postati alkos!
Foto: Damir Dervišagić

Iskreno

AVA KARABATIĆ U STRAHU: Zbog tatine teške bolesti, ponovo ću postati alkos!

Stars -

Ava Karabatić, hrvatska starleta, a odnedavno i spisateljica, otvoreno priča o svojoj borbi s alkoholizmom i bojazni da mu se ne vrati sada kada joj tata boluje od kancera na mozgu.

Ava priznaje da je krenula kod psihijatra kako bi joj pomogao u toj borbi, ali i da prihvati činjenicu da njen otac Ivo ima neizlečivu bolest.

O svamu tome Ava je pisala i u svojoj autobiografiji "Ja, nomad".

"Alkoholu sam počela da se odajem još pre "Survajvera". Počinjala sam sam sa dve do tri čašice pelinkovca, a završavala gemištom. Alkohol mi je davao snagu, ali i kočio libido, koji sam usmeravala na ples. Svako naredno jutro bilo mi je identično, kafom bih terala mamurluk, a već oko 14 časova bih tražila kafić u kojem bih mogla da nazdravim - objašnjava Ava kako je sve počelo.

"Za odlazak na piće bih tražila glup razlog, padanje kiše, položen ispit... Svaki razlog je bio dovoljno dobar da nazdravim alkoholom. Tada sam se ugojila. Imala sam više od 60 kilograma, zbog čega i dan-danas vučem traume", kaže Karabatićeva, koja opisuje sebe u pijanom stanju.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

"U pijanom stanju nisam bila agresivna niti besna, razgolitila bih se i bacala se na veselje i euforiju, koja me je drmala u tom stanju", kaže novopečena spisateljica, koju smo pitali da li je osim alkohola imala problem i sa drugim porocima, poput droge.

"Svašta sam probala, kokain, alkohol i kocku... Sve osim LSD-a i heroina. Međutim, ni na šta nisam bila navučena, osim na alkohol", priznaje Ava, koja je zapravo u "Survajveru" bila na odvikavanju.

"Zahvaljujući "Survajveru" sam se odrekla alkohola. Na ostrvu sam zapravo bila na lečenju i ta preokupacija rijalitijem me je spontano odvojila od poroka", ponosno kaže Karabatićeva, ali priznaje da je u poslednje vreme u iskušenju da mu se vrati.

"Moj tata je nedavno imao tumor na mozgu i ja sam u stalnom strahu da mu se ne vrati. Bojim se za njegovo zdravlje i zato se bojim da ću ponovo posrnuti i potegnuti neku flašu alkohola. Njegova bolest me jako boli i to jedina stvar zbog koje se bojim da ću se vratiti alkoholu. S druge strane, veliki sam boem i teško mi je da ne nazdravim, a svesna sam da ne umem da se kontrolišem", priznaje starleta.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Kako bi predupredila katastrofu, Ava je krenula na psihoterapiju.

"Idem redovno na psihoterapiju i kod bioenergetičara jer osećam krizu. Osim kvalitetnog razgovora, terapeut mi pokazuje fotografije na kojima sam krupna. Pričamo otvoreno da sam debljinu stekla zato što sam pila, a pošto imam fobiju od debljine, to mi pomaže", kaže ona.

Karabatićeva kaže da od muškaraca nije imala nepristojne ponude.

"Nisu mi nudili novac za seks kao mojim koleginicama. Uglavnom su mi se umiljavali, nudili putovanja, obećavali jahte i poslovne angažmane. Nikad nisu izgovorili, ali ja sam znala da su to obećavali da bih celu noć jahala po njima. Bolje da su izvadili ček nego što su pokušavali da budu suptilni na taj način", ogorčeno priča Ava, koja sprema i drugu autobiografiju pod nazivom "Konačan obračun".

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

(Alo/D.P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja