BIVŠI ČLAN ALEGRO BENDA OPLEO PO PEVAČICI: Slađa nas je opljačkala, pokupila je sve što smo stvorili
Foto: Printskrin TV Prva

Tvrdi da ih je oštetila

BIVŠI ČLAN ALEGRO BENDA OPLEO PO PEVAČICI: Slađa nas je opljačkala, pokupila je sve što smo stvorili

Stars -

Nakon što se u domaćim medijima pojavila informacija kako je Slađa Allegro izgubila sudski spor sa bivšim članovima svog benda i da navodno više neće imati pravo da koristi to ime, javio se Božidar Popović, jedan od osnivača Allegro benda, želeći da pojasni na koji način je njega i još nekoliko kolega oštetila ova pevačica.

Tokom nekoliko poslednjih godina ostao je bez ogromne svote novca i to sve zbog Slađine pohlepe i pohlepe bubnjara Šarana Nikolića.

"Bend smo napravili Svetozar Andrić iz Obrenovca, njegov brat i ja. Slađa je došlakao četvrti član. Posle su nam se pridružili Stefan basista i Slađin bivši momak – bubnjar Šaran Nikolić. To je tako dugo funkcionisalo, sve do pre sedam godina, kada su taj Svetozar Andrić i njegov brat dobili otkaz (na legitiman način, od većine članova benda) zbog velike neprofesionalnosti, lošeg sviranja, itd. Nas četvoro ostali smo u bendu, a taj Svetozar otišao je u Zavod za intelektualnu svojinu i registrovao Allegro bend kao svoj. Zato se sada vodi spor o kom pišu novine. Najtužnije od svega jeste to što se svi mi poznajemo skoro ceo život", kaže Boža i objašnjava da je nakon odlaska pomenuta dva momka bend radio još bolje:

"Došao je klavijaturista Nikola i svi zajedno podigli smo nivo benda. Obrnuli smo krugove po Evropi sa malom cenom, da bi vremenom postigli dosta veću cenu. A poslednje dve godine našeg rada Slađa dobija duplo veću platu od svih nas (što je isto bio njen ultimatum da ne bi napustila bend), što su ogromne pare.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Slađa dve godine radi za duplo veće pare, ali nije nam to smetalo. I mi smo dobro zarađivali i nije nam smetalo to što ona zarađuje toliko više od nas. Raspad benda nastao je onog momenta kada je bubnjar Šaran, inače njen bivši dečko sa kojim se zabavljala deset godina, tražio da i on ima duplo veću platu. Klavijaturista Nikola otišao je jer nije želeo da ga njih dvoje potcenjuju. Tada je ona kao odlučila da krene u solo karijeru. Pa ako želiš da praviš solo karijeru, onda istupi sa svojim imenom i prezimenom, a ne da vučeš sve dugogodišnje zasluge benda sa sobom!"

Nakon problema u bendu, Slađa je navodno smislila da muzičari rade za platu, a da im ona bude gazdarica:

"To je ubedljivo najpodmukliji potez. Nudi nam da radimo za 200 evra po svirci, a da ona i Šaran budu gazde! Da biste mogli da napravite poređenje, cena Allegro benda u Beču tada je bila 7.000 evra po svirci. Znači, mi radimo za siću, a oni uzimaju ogromne pare. Sve što smo stvarali godinama pokupila je za sebe, uključujući i fejsbuk stranicu. Slađa i Šaran preuzeli su i pogađanje posla i doveli nas u situaciju da postanemo njihovi obični radnici.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Nećete verovati ako vam kažem da mi je Slađa preko menadžera saopštila da smo Stefan basista i ja postao obični radnici u bendu koji smo svi zajedno oformili. Strpao sam sujetu u "oku i pristao da radim za tih 200 evra po svirci, jer imam dvoje dece i porodicu koja živi od mog posla. Narednih pet meseci smo nastupali kao Allegro bend, a ne kao prateći bend Slađe Allegro. Znači, dolazim na svirku benda koji sam ja napravio i uzimam 200 evra, a Slađa i Šaran uzimaju na hiljade.

Kakva je to podela? Zar nisi rekla da ideš u solo karijeru, gospođo? Sad me praviš budalom, da radim kao običan radnik u svom bendu. Pristao sam da radim za 200 evra kao tvoj prateći muzičar, a ne kao član Allegro benda, jer na to ne bih pristao nikad u životu! Tog momenta Stefan basista i ja zauvek smo napustili Slađu i Šarana jer nismo više mogli da dozvolimo tu pljačku! Neka zarade mnoogo para i nek se dobro najedu, pošto su očigledno mnogo gladni i željni svega".

Foto: Printskrin/Instagram
Foto: Printskrin/Instagram

(Svet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track