BIZARNO: Piju suze Lepe Lukić za 420 dinara!
Foto: Damir Dervišagić

Koktel nazvan po kraljici narodne muzike

BIZARNO: Piju suze Lepe Lukić za 420 dinara!

Stars -

Pevačicin vatreni obožavalac u njenu čast napravio alkoholno piće „prva suza Lepe Lukić“, koje je postalo hit u jednom beogradskom kafiću

Vatreni obožavalac Lepe Lukić (76) osmislio je koktel „prva suza Lepe Lukić“, koji je postao hit u jednom beogradskom kafiću!Osim dugom i veoma plodnom karijerom, pevačica se može pohvaliti i time da je nekome poslužila kao inspiracija za alkoholno piće. Tako je jedan od zaposlenih u kafiću pre dve godine došao na ideju da napravi recept za koktel koji je dobio ime po poznatoj folkerki. „Prva suza Lepe Lukić“ pravi se od arčersa, pasoa, votke, limuna i blendovane maline i košta 420 dinara.OduševljenaNiko od zaposlenih u tom kafiću ne zna pouzdano ko je osmislio koktel u čast Lukićeve, ali pretpostavljaju da je to neko od bivših radnika koji su voleli Lepine pesme.- Ne znam ko je to napravio, tome ima dve ili tri godine. Verovatno je neko od bivših šankera napravio taj koktel - rekao nam je menadžer kafića.Pevačica nije krila oduševljenje kada smo joj rekli da je koktel nazvan po njoj.

Naziv po njenoj pesmi- Stvarno?! Nisam znala to! Baš ste me obradovali. Imam pesmu koja se zove „Suze“, pa se verovatno zato koktel i zove „prva suza Lepe Lukić“. To mora da je neki moj obožavalac napravio. Veoma sam srećna što čujem tako lepu vest. Moraću da odem do tog kafića da probam koktel - rekla je Lukićeva.Na našu konstataciju da koktel ima votku, a ona je poznata kao neko ko nikad nije konzumirao alkohol, Lepa je rekla da će napraviti presedan:- Stvarno ne pijem alkohol, to je tačno. Ali ovo moram da probam jer je napravljeno u moju čast. Napraviću izuzetak, valjda mi ništa neće biti ako probam.

ČAST Lukićeva među prvima imala fan klub FANOVI ŠTAMPALI LIST NAŠA ZLATNA LEPALepa Lukić je u bivšoj Jugi uživala veliku popularnost, a njeni fanovi su joj na razne načine pokazivali naklonost. Pored „đokista“ i „mikista“, obožavalaca šlagera Đorđa Marjanovića i Mikija Jevremovića, Lepa je jedina od narodnih pevačica koja je imala svoj fan klub. Zvali su se „lepisti“ i osnovani su 1970. godine u Ečkoj. Članovi kluba su bili toliko opčinjeni pevačicom da su čak štampali list Naša zlatna Lepa. Dok se današnje zvezde hvale milionskim pregledima na Jutjubu i pratiocima na društvenim mrežama, Lepa je imala svoj fan klub još pre 46 godina!

„PRVA SUZA LEPE LUKIĆ„Sastojci:- arčers- pasoa- votka- limun- blendovana malina- led

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track