BREGA PRORUS: Ukrajinci ne daju Bregoviću da peva u Kijevu!
Foto: Fonet

Koncert 16. maja

BREGA PRORUS: Ukrajinci ne daju Bregoviću da peva u Kijevu!

Stars -
Goranu Bregoviću i njegovom "Orkestru za svadbe i sahrane" zabranjen je nastup u Kijevu, zato što je prethodno svirao na Krimu

Goranu Bregoviću i njegovom "Orkestru za svadbe i sahrane" zabranjen je nastup u Kijevu zato što je prethodno svirao na Krimu. Ukrajinsko "Novo vreme" piše da je uprava koncertne dvorane "Stereo plaza" odlučila je da otkaže Bregovićev nastup 16. maja i mada organizatori još nisu izdali službeno obaveštenje, mediji pretpostavljaju da bi uzrok otkazivanja mogao biti Bregovićev koncert 26. marta u Sevastopolju, na kom je predstavio album "Šampanjac za Cigane".Bregović je izjavio da je na Krimu već bio, da je zavoleo tamošnju prirodu i lokalne stanovnike. Na pitanje da li se plaši sankcija zbog nastupa na Krimu, odgovorio je da mu je svejedno.

"Na Balkanu uvek osećamo veličanstvenost koja dolazi iz Rusije. Čini mi se da je Zapad oduvek osećao izvesnu paranoju tim povodom. Nadam se da će to proći. Kada stranac dolazi u Rusiju, još na aerodromu oseća istoriju i odmah se seti Puškina, Dostojevskog, Crvene armije... Ruske devojke nisu samo jednostavno lepe, već čovek od njih očekuje da će odmah sesti za klavir i odsvirati Rahmanjinova - izjavio je Bregović za ruske medije.

Pozvali smo Dejana Maksimovića iz "Mjuzik stara" koji brine o Breginim koncertima širom sveta, a on je bio zatečen informacijom o otkazivanju nastupa u Kijevu:

"Prvi put čujem za to! To mediji pumpaju. Nemam saznanja da je Bregovićev koncert otkazan, pogotovo iz političkih razloga".

http://www.youtube.com/watch?v=KtX-V4OE50Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track