CECA U PORESKOJ: Od Arkana sam nasledila stan na moru i vilu!
Foto: Nemanja Pancic

Svetlana Ražnatović i njene kolege više od tri i po sata proveli u Poreskoj upravi

CECA U PORESKOJ: Od Arkana sam nasledila stan na moru i vilu!

Stars -
Popularna pevačica tvrdi da su svi njeni poslovi legalni i da uredno plaća porez na svoju imovinu

Svetlana Ceca Ražnatović pojavila se juče u Poreskoj upravi, gde je rekla kako je većinu bogatstva nasledila od pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana. Folk zvezda je u razgovoru za Kurir pojasnila zašto se tri sata zadržala u razgovoru sa poreznicima, ali i dodala da je saslušanje bilo prijatno.- Pitali su me ono najelementarnije u vezi s poslom, bili su izuzetno ljubazni i prijatni. Razgovarali smo bez žurbe o mojim nastupima, koji su javni i za koje se uvek zna kad su, kao i mojim novogodišnjim nastupima. Oni se ne mogu sakriti. Pričali smo o plaćanju poreza... Ja sve uvek regularno i legalno radim, nemam nikakvih problema. Ovo je bio sasvim normalan razgovor, pa ne znam čemu tolika ujdurma - kaže Ceca, koja je došla u društvu advokata.Iz izvora bliskog pevačici saznajemo da je ona pred službenicima Poreske uprave izjavila da ima svoju produkcijsku kuću preko koje radi sve poslove, uključujući i nastupe, te da uredno plaća porez na sve.Ipak, veći deo imovine (kuća u Ljutice Bogdana, nekretnina na moru i prostor za muzički studio), kako je ispričala, nasledila je od supruga. Preko svoje firme je uzimala i kredit. Poreski je obveznik i na Kipru, gde plaća porez na imovinu.

Marta Savić i Mile Kitić: Nemamo čega da se plašimo!Mile Kitić se takođe odazvao pozivu i došao u društvu supruge Marte Savić. Stigao je u 9.50 i zadržao se unutra četiri sata. Na ulazu je rekao da je dokumentaciju poslao poštom još u decembru, i da, iako je bio najavljen za petak, nije mogao tada da dođe jer je bio u inostranstvu.- Nemam strah, pa zašto bih imao?! Uredno plaćam porez i prijavljujem imovinu. Dobro je da imam šta da prijavim, to znači da se radi - poručio je Mile, dok je Marta dodala da njen suprug plaća porez u Nemačkoj.- On je prijavljen tamo, tamo ima boravak. U inostranstvu radi, ovde samo peva na humanitarnim nastupima, promocijama i festivalima. Ko dokaže da je Mile u Srbiji zaradio neke pare, blago njemu - rekla je Marta, koja je pevaču pravila društvo jer se, kako kažu, nešto od imovine vodi i na nju.Na kraju, kad su izašli, naglasili su da ih ništa nije bolelo, a da su se zadržali jer dugo traje procedura i neformalno druženje unutra.

Zlata Petrović: Stidela bih se da ništa nisam stekla!Ja sam čista ceo život, ne samo u vezi s ovim. Zato, što se mora - mora se. Ja nemam pare na bacanje kao neke moje kolege. Ipak, bilo bi sramota da posle 30 godina karijere nemam ništa. Ne mogu da kažem da od ovog posla nisam zaradila mnogo para, za razliku od građana s prosečnim primanjima. Ali imam i hiljadu drugih ulaganja, pa koliko para, toliko muzike - rekla je ona i dodala da, pored socijalnog i penzionog, uredno plaća i porez za svaku svadbu, vašar, kafanu i diskoteku u kojoj je nastupila. Kako kaže, pomoć i asistenciju u popunjavanju obrasca pružio joj je kućni prijatelj Beki Bekić, koji je već prošao kroz proceduru.

Goga Sekulić: Nemam ništa, samo stan na kredit i automobilGoga Sekulić došla je oko 10.50 s pripremljenim ugovorom o kupovini nekretnine, a na razgovoru je ostala oko sat i po.- Svi dolaze tužni, a ja sa osmehom. Evo, slikajte moje minđuše od tri evra. Ja imam švajcarski i srpski pasoš, živim na relaciji Cirih-Beograd i navikla sam na posete Poreskoj. Tamo plaćaš porez i kad ništa ne radiš. Ja više radim u Evropi, ovde sam za 15 godina karijere imala svega pet nastupa, a za nastupe u Hrvatskoj gazda plaća porez. Nemam skoro ništa od imovine, samo stan kupljen na kredit i automobil. Pošto proveravaju period od 2011. do 2014, tad uopšte nisam nastupala u Srbiji - rekla je Goga i otkrila da su je pitali koliko zarađuje, da li gazde diskoteka ili ona plaćaju porez, koliko je albuma izdala i kome se daju pare za album.- Sad će da krenu na tekstopisce, ali ja moje saradnike nisam cinkarila. Pitali su me još i gde odlaze tolike pare, ali ja dok platim album, spotove, slike... Novac od mojih nastupa ulažem u garderobu, piće, klopu. Mnogo ulažem u karijeru, zato nisam ni kupila stan u kešu - naglasila je Sekulićeva.

Zorica i Kemiš: Izbegli novinare, ali ne i inspektore!Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš nisu bili raspoloženi za priču van kancelarija u kojima su ipak morali da iznesu sve što su službena lica od njih tražila. Zato su u razgovoru za Kurir bili veoma škrti u rečima:Nemamo tremu, a i da imamo, ko da bismo vam rekli - bilo je sve što je poznati par prokomentarisao pred sedmom silom.

Indi Aradinović: Došla da svede račune!Indi Aradinović šalila se na svoj račun i na samom ulazu u Poresku upravu smejući se dobacila:- Idem da vidim koliko sam dužna!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track