DEVET GODINA OD SMRTI Ceca: Toše je za mene i dalje živ
Foto: Profimedia

Sećanje na pevača

DEVET GODINA OD SMRTI Ceca: Toše je za mene i dalje živ

Stars -

Smrt makedonskog pevača i dalje je bolna tema za sve one koji su ga voleli i poštovali, za njegovu porodicu, prijatelje, kolege i brojne obožavaoce širom bivše Jugoslavije

Danas se navršava devet godina godina otkad je Todor Toše Proeski (26) poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške.Odlazak pevača kog su krasile skromnost i humanost, kao i veliki muzički talenat, tada je izazvao šok na prostoru cele bivše Jugoslavije. Ni danas se nije mnogo toga promenilo. Mnogi i dalje pate za njim, a jedna od njih je Ceca Ražnatović.

- Takve legende nikada ne umiru! Toše je prisutan u svima nama kroz njegovu muziku. Ostavio je veliki i neizbrisiv trag. Ja ću ga pamtiti kao divnog, briljantnog čoveka, koji nas je prerano napustio - kaže Ceca.Tošetovi roditelji, majka Dominik i otac Nikola, i dalje ne žele da pričaju o sinu dok je sestra Dora godinu i po dana posle smrti brata izjavila da se nikada neće pomiriti s njegovim odlaskom i da sanja dan kad će se on vratiti.Porodica Proeski i Tošetovi poštovaoci danas će obići njegov grob. Obeležavanje devetogodišnjice od pogibije pevača počelo je u petak u Novoj Gradiški, gde je u popodnevnim satima ispred spomenika Proeskog položen venac i zapaljene sveće. Sa stadiona FK Sloga krenuo je maraton dug 900 kilometara, od Nove Gradiške do Kruševa, kojim će, kao i prethodnih godina, biti odata počast prerano preminulom muzičaru.

Ljiljana PetrovićMenadžerka gaji lavanduLjiljana Petrović, Tošetova menadžerka, nakon njegove smrti posvetila se uzgajanju francuske lavande.- Posle te nesreće razmišljala sam čime drugo da se bavim što je mirnije i drugačije i što me neće vezivati za medije. Opredelila sam se za lekovito bilje, za lavandu - izjavila je Ljiljana.Adrijana Budimir

Devojka mu se udala i dobila sinaNekadašnja devojka Tošeta Proeskog Andrijana Budimir nakon njegove smrti povukla se iz javnosti, a tek nedavno se saznalo da se ona 2013. udala i da ima sina Maksima. Andrijana je s Tošetom bila u vezi od 2001. do 2004, a tri godine kasnije, na njegov rođendan, opet su obnovili vezu. Georgije GeorgijevskiVozaču dve godine zatvoraGeorgije Georgijevski, vozač džipa u kojem je poginuo Toše Proeski, osuđen je 2009. na dve godine zatvora . U ponovljenom postupku presuda je preinačena, pa je Georgijevski kaznu odslužio s nanogicom, iako je sud utvrdio da je on odgovoran za udes jer je vozio neprilagođenom brzinom.

Reagovanja /Kolege Tošeta pamte po lepom/Tijana Dapčević I DALJE GA OSEĆAMI dalje osećam njegovo prisustvo. On je na Zemlju poslat da leči svojim glasom. Verovatno ga je Bog uzeo sebi da mu peva. Sve dok ga pominjemo i pevamo njegove pesme, on će živeti.Goca Tržan VOLELA SAM GA KAO BRATABila sam njegov najveći fan. Tuga za njim je i dalje velika. Bio je neponovljiv, jedinstven i nezamenljiv. Naš odnos je oduvek bio odnos mlađeg brata i starije sestre.Kaliopi Bukle ON JE NAŠ ANĐEONijedan oktobar za mene više nije isti. Svaki je setan jer nas podseća na Tošetov odlazak. On živi kroz svoju predivnu muziku. Toše jProeski e bio i ostao naš anđeo.Toni CetinskiBIO JE VELIKI ČOVEKČovek kao Toše jednom se rađa. Bio je veliki prijatelj i profesionalac. On za mene i mnoge i dalje živi. Nije znao za zlobu, niti je želeo da prihvati činjenicu da postoje loši ljudi.Neda Ukraden BIO BI SVETSKA ZVEZDAGodinu dana pre nego što je poginuo bili smo zajedno na turneji po Americi. Bio je beskrajno talentovan dečko, koji je imao mogućnost da postane velika svetska zvezda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track