Đorđe Balašević: Pišem narodnjake za 2.000 evra

Oni rado sarađuju s folk pevačima

Đorđe Balašević: Pišem narodnjake za 2.000 evra

Stars -
Ana Stanić i Vlado Georgiev radili s Darom Bubamarom, Bajaga s Vesnom Zmijanac, a Milić Vukašinović je Hanki Paldum napisao evergrin

Veliki broj pesama narodne muzike napisali su rokeri i pop pevači, ali taj podatak pojedini kriju kao zmija noge.Među autorima pesama poput „Beograd“, „Da budemo noćas zajedno“, ili „Nek me ne zaborave devojke sa Morave“ jesu Dino Merlin, Bajaga, i Bora Đorđević. Najveće hitove za Hanku Paldum, kao što su „Volela sam, volela“ i „Crne kose“, komponovao je Milić Vukašinović. Narodnjake ne pišu samo oni već i Đorđe Balašević, Ana Stanić, Vlado Georgiev, Oliver Mandić, Željko Joksimović i drugi.

- Narodnjacima pišem pesme za dva soma evra - rekao je Balašević u jednoj radio-emisiji, ali nije otkrio o kojim pesmama je reč.Ana Stanić je Dari Bubamari napisala pesmu „Ovo neće izaći na dobro“.- Ana i ja smo se družile dok je bila u Mobi Diku. Nakon raspada benda, specijalno za mene je napisala „Ovo neće izaći na dobro“ - kaže Dara za Kurir.

Leže im svi žanrovi...  Bora Đorđević, Oliver Mandić i Bajaga
Leže im svi žanrovi... Bora Đorđević, Oliver Mandić i Bajaga

I Vlado Georgiev je sarađivao s Darom. On je uradio aranžman za singl „Sve devojke“. Oliver Mandić napisao je Ceci „Isuse“, a Merlin joj je, pored „Beograda“, komponovao „Žarila sam žar“ i „Zaboravi“.- „Beograd“ je omaž gradu u kojem sam doživeo mnogo srećne trenutke i koji je uticao na moju karijeru - otkrio je Merlin.On je sarađivao i s Brenom na pesmi „Jablane“ i s Vesnom Zmijanac, koja je s njim u duetu otpevala „Jorgovane“ i „Klupko“.Bora Đorđević je napisao i „Stani malo, kafanski sviraču“ i za Cecu „Šta još možeš da mi daš“.

Neobičan gestNIKOLA PEJAKOVIĆ DAO SEVE PESMU ZA GITARUNikola Pejaković je Severini i Goranu Bregović ustupio numeru „Haljinica boje lila“, urađenu za film „Rat uživo“.- Brega mi je dao gitaru, a kasnije nisam insistirao na parama kod Severine, i tako se završilo - rekao je Nikola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track