EKSKLUZIVNO: Miligram, Galija i Bekuta na Guči 2017. godine
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Napravljen spisak izvođača za naredni festival

EKSKLUZIVNO: Miligram, Galija i Bekuta na Guči 2017. godine

Stars -

Dragačevski sabor trubača nastavlja s modernizacijom, pa su organizatori rešili da i sledeće godine dominira mešavina popa i folka

Ovogodišnja Guča samo što se završila, a organizatori već imaju spremna imena izvođača za naredni Dragačevski sabor.Kako Kurir ekskluzivno saznaje, na 57. festivalu posvećenom trubi, koji će biti održan u avgustu 2017. godine, nastupiće Miligram, Ana Bekuta i Galija. Ovaj izbor mnoge ljubitelje Guče je razočarao i izazvao njihovo nezadovoljstvo.

Ima i onih koje, kako kažu, ovakav odabir muzičara ne čudi nakon što je ovogodišnji sabor zatvorila Severina Kojić.

- Organizatori Dragačevskog sabora ne prestaju s modernizacijom festivala, s kojom su počeli pre nekoliko godina. Zbog toga je njihov izbor za sledeću godinu Aleksandar Milić sa svojim bendom, Ana Bekuta, čiji je partner Milutin Mrkonjić ljubitelj Guče, ali sada zbog obaveza nije bio, i niška grupa Galija.

Definitivno se nastavlja s praksom da se u Guči pored zvuka trube čuje i pop i folk - navodi izvor Kurira blizak organizatorima i dodaje da su mnogi posetioci, ali i meštani Guče nezadovoljni ovom odlukom.

- I ove godine je bilo negodovanja pre svega zbog koncerta hrvatske pevačice. Na Cecu i Miroslava Ilića narod je već navikao jer ovo im nije bio prvi put da gostuju na saboru. Riblja čorba im je bio čudan izbor, pošto ovaj rok sastav nema ama baš nikakve veze s trubom. Kad se pročulo ko će sledeće godine nastupiti, došlo je do negativnih reakcija - završava naš izvor.

Na saboru uvek veselo... Spomenik trubaču u Guči
Na saboru uvek veselo... Spomenik trubaču u Guči

Podsetimo, 56. Dragačevski sabor trubača ove godine je okupio oko pola miliona ljudi. Domaćin je bio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a svojim koncertima su ga otvorili Riblja čorba i Ceca, dok su poslednjeg dana nastupili Severina i Miroslav Ilić. Pobednik ovogodišnje Guče je orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana.K. Lekić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track