ERA SA ŠAJKAČOM U PORESKU: Penzioner sam već 2 godine!

Inspektori pretresaju estradu

ERA SA ŠAJKAČOM U PORESKU: Penzioner sam već 2 godine!

Stars -
Ojdanić došao u državnu instituciju na saslušanje noseći šajkaču, a dok je davao izjave novinarima ispred zgrade, sve vreme skakao njegov naslednik, koji niže uspehe

Inspektori Poreske uprave nastavili su da češljaju pevače, a juče su se njihovom pozivu odazvali Mitar Mirić i Era Ojdanić, koji je od saslušanja napravio pravi cirkus!Ojdanić je nosio šajkaču i skakao ispred zgrade dok je razgovarao s novinarima, pred kojima je tvrdio da je „bez dokumentacije, ali sa čistim obrazom“ i da se prvi put susreće s poreskim inspektorima.

Penzioner- Trebalo je ranije da nas ispitaju, ali našu profesiju niko ne razume. Nismo zaštićeni, nemamo nikakva prava u ovoj državi. Ako hoćemo invalidsko, sami zaradimo pa ga platimo. Ne znam ko je utajio porez, ali ja nisam! Dve godine sam u penziji, ne nastupam - znalački je objasnio Era i počeo da nabraja:- Od imovine sam prijavio stan i objekat na Čukaričkoj padini, lokal u Požeškoj ulici, jednu četvrtinu motela i restorana u Meljaku. Meni pripada samo četvrtina, a ostalo se vodi na pokojnu suprugu Ljupku, ćerku Jasminu i sina Dragutina. Pored toga, prijavio sam imanje, ranč kod Stepojevca koji sam nasledio od majke Radine i oca Ranisava. Imam dva apartmana u Crnoj Gori, a od pokretne imovine posedujem sedam godina staru „škodu fabiju“ i traktor - rekao je on i dodao da su mu se svideli inspektori.Redovni platišaMitar Mirić, koji je juče saslušan pre Ere, bio je mnogo ozbiljniji i kraći u izlaganju.Prijavio sam svu svoju imovinu. Redovno plaćam porez i ne bojim se apsolutno ničeg - rekao je on na izlazu iz državne institucije, u kojoj je bio oko sat i po.

Marina TucakovićNEK UDARE PO NAMA, MI SMO SIROTINJA!Do sada saslušani pevači izjavili su da pesme autorima plaćaju u kešu, zbog čega će i oni možda biti ispitani.- Slobodno, nek udare po nama! Ne znam šta da vam kažem, zatekli ste me. Svi znaju koliko autori teško žive i koliko smo oštećeni u ovoj zemlji. Ali mene mogu da saslušaju. Meni je mirna savest. Meni pesme plaćaju na tekući račun, a i moj suprug ima firmu preko koje prijavim neke poslove. Sigurno je da ima svega, a ti koji su pomenuli neke saradnike najbolje znaju zašto su to rekli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track