(FOTO) BIJELO DUGME RAZVALILO BEČ: Čast i privilegija je svirati u Konzerthaus areni
Foto: Promo

Nastup za pamćenje

(FOTO) BIJELO DUGME RAZVALILO BEČ: Čast i privilegija je svirati u Konzerthaus areni

Stars -

Jedan od najboljh i najemotivnjih koncerata na ovoj turneji, koja je obuhvatila preko 45 gradova širom sveta Bjielo dugme održalo u čuvenoj Konzerthaus dvorani u Beču.

Dvorana u kojoj je privilegija i čast svirati nije baš uobičajno mesto okupljanje za ljude sa naših prostora ali zahvaljujući Goranu Bregoviću koji je imao čast da svira više puta u istoj, nastupilo je i Bijelo dugme u prepunoj i rasprodatoj dvorani.

Konzerthaus u Beču je jedan od najvećih i najnaprednijih muzičkih institucija u internacionalnom muzičkom svetu.

Tokom sezone koji se proširuje od septembra do juna, više od 750 muzičkih projekata se održi, gde preko 600 000 posetilaca mogu da poslušaju preko 2500 kompozitora. Kozcerthaus dvorana je poznata po tome da su mnogobrojne istorijske muzičke ličnosti nastupale, medju njima je i čuveni kompozitor Wolgang Amadeus Mozart, Igor Strawinski i Richard Strauss.

Od ranih dana Koncerthaus je imao najveće kulturne ciljeve i umetničke misije.

Da se ponaša kao mesto za kultivisanje dobrom muzikom i da bude mesto sastanka za umetničke poduhvate, kao muzički i kulturni dom Beča.

U tom duhu je održan svečani koncert 19 oktobra 1913 godine kome je prisustvovao Car Francis Joseph 1. Tom prilikom je Richard Strauss napisao "Svecane Prelude op.61" koje su bile praćene Betovenovom devetom sinfonijom.

Iako su prethodnu noć svirali u Stockholmu, Bjielo dugme je održalo jedan od svojih najboljih koncerata.

Sledeći koncerti su 15 oktobra u Getherburgu i veliki beogradski koncert u Kombankareni 19 novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track