ISPRAVKA MACA DISKRECIJA NE ULAZI U POLITIKU! Starleta se ne kandiduje za parlament, plakat je foto-montaža
Foto: Printskrin

ISPRAVKA MACA DISKRECIJA NE ULAZI U POLITIKU! Starleta se ne kandiduje za parlament, plakat je foto-montaža

Stars -

Naš portal je 5.9.2016. godine objavio vest pod naslovom "MACA DISKRECIJA ULAZI U POLITIKU: Bosanska starleta se kandiduje za parlament", prenoseći tako netačnu informaciju koja je potekla od foto-montaže koja se pojavila na društvenim mrežama. Ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima koje smo doveliu u zabludu.

Naime, iako se u orginalnom tekstu tvrdilo da "Maca Diskrecija ima nameru da postane političarka, i da je bosanska starleta i učesnica rijalitija "Parovi" na svom Instagram profilu promovisala predizobrni materijal i to kao prvi nosilac izborne liste Opštinskog odbora Stranke demokratske akcije iz Vogošča", ovo ne odgovara istini, pokazuje analiza portala Raskrinkavanje.ba, već je satirični poster, napravljen kao montaža od originalnih postera dostupnih na FB stranici ove stranke, u pojedinim portalima, među kojima je i naš, predstvaljen kao stvarna vest.

Naš portal je preneo i poruku koju je bosanska starleta napisala uz poster:"Glasajte za mene na izborima! Posla i zaposlenih će uvek biti, krasti neću! Verovali ste u mene, uspela sam u muzici, verujte mi i sada", koji je objavila na Instagramu, ali u vesti nije bilo jasno naznačeno da je reč o satiri i montaži, stoga je ova lažna vest mogla mnoge dovesti u zabludu.

Slična montaža kruži internetom i ovih dana, a istina je da se starleta ni 2016. ni danas nije našla na listi SDA, niti se kandiduje za ulazak u poltiku, piše raskrinkavanje.ba.
U nastavku je deo fotošopiranog, lažnog "plakata":
Foto: Printskrin/Instagram
Foto: Printskrin/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track