GOCA BOŽINOVSKA ŠTITI SINA: Mali Šijan pijan udario u BMW SAJ-a?!
Foto: Damir Dervišagić

Čekaju se rezultati istrage

GOCA BOŽINOVSKA ŠTITI SINA: Mali Šijan pijan udario u BMW SAJ-a?!

Stars -
Epilog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovala pevačica Goca Božinovska mogao bi da bude drugačiji, pošto istražni organi sumnjaju da je autom zapravo upravljao njen sin Mirko Šijan, a ne ona.

S obzirom na to da je njemu oduzeta vozačka dozvola na godinu dana jer je u krvi imao 1,8 promila alkohola, pevačica je očigledno odlučila da preuzme krivicu i sina spase od odlaska u zatvor.

Kako saznajemo, u narednih sedam dana bi trebalo da stignu konačni rezultati detaljno obavljenih pregleda automobila nakon nezgode koji će razjasniti ovu konfuznu situaciju.

"Iako je po dolasku policije na lice mesta Gordana Božinovska dala izjavu u kojoj tvrdi da je ona upravljala automobilom, postoji sumnja da je za volanom zapravo bio njen sin Mirko Šijan. Zbog svega toga, forenzičari su dodatno uzeli bris sa menjača i volana kako bi se daljom istragom utvrdilo ko je zapravo izazvao udes u kojem je materijalna šteta veća od 200.000 dinara, zbog čega se protiv optuženog podnosi krivična prijava.Na licu mesta je utvrđeno da je Mirko bio teško pijan sa 1,8 promila alkohola u krvi i da ne poseduje vozačku dozvolu jer mu je zbog prekršaja oduzeta na godinu dana. Rezultati briseva trebalo bi da budu gotovi ovih dana i tada će biti razrešena dilema. Ukoliko se utvrdi da su lagali, Mirko i Goca će dodatno odgovarati za prikrivanje dokaza i istine", rekao je izvor blizak istrazi.

"U slučaju kada lice pod zabranom izazove nesreću, mogu da se vode tri odvojena postupka. Prvi, prekršajni, za upravljanje pod zabranom, gde preti novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara i osam meseci zatvora, plus kazneni poeni. Drugi postupak, krivični, ukoliko je lice izazvalo saobraćajnu nezgodu u kojoj je materijalna šteta veća od 200.000 dinara. Za to delo preti kazna i od tri godine zatvora. Treći postupak takođe može biti prekršajni, a u vezi je sa upravljanjem pod dejstvom alkohola. Naš zakon ima odredbu po kojoj ukoliko lice pod zabranom ili dejstvom alkohola izazove nesreću, mora da plati svu štetu. To znači da će osiguravajuće društvo pokriti troškove, ali vozač i vlasnik automobila iz svog džepa plaćaju osiguranju svoju i tuđu štetu - objašnjava Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Ukoliko se ispostavi da su sumnje policije tačne i da je Mirko Šijan upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i zabranom, mogao bi da snosi ozbiljne posledice. U tom slučaju odgovarala bi i Goca, koja je sina pokušavala da spase od odlaska na robiju.

Foto Zorana Jevtić
Foto Zorana Jevtić

Podsetimo, saobraćajna nezgoda se dogodila pre sedam dana u ulici Stojana Aralice kod broja 23, kada se BMW kojim je navodno upravljala Božinovska zakucao u vozilo pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, koji čuvaju novinarku Brankicu Stanković. Na sreću, povređenih nije bilo, ali je pričinjena ogromna materijalna šteta, zbog čega se protiv počinioca sprema krivična prijava. Pevačica je u izjavama za medije tada tvrdila da se svađala sa sinom u automobilu, zbog čega je izgubila kontrolu.

Foto Beta
Foto Beta

Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja