HUMANO: Milena Dravić i Dragan Nikolić imovinu ostavljaju Kinoteci!
Foto: Arhiva

Proslavljeni glumci planiraju da osnuju legat

HUMANO: Milena Dravić i Dragan Nikolić imovinu ostavljaju Kinoteci!

Stars -
Glumački par će sve svoje nagrade, diplome i priznanja darivati ovoj ustanovi i dati ih u amanet budućim glumačkim naraštajima

Bračni par Milena Dravić i Dragan Nikolić, glumačke legende, planiraju da jednog dana svoju imovinu, koja uključuje brojne nagrade, diplome i priznanja, daruju Jugoslovenskoj kinoteci, saznaje Kurir.Veliki glumci, koji već decenijama osvajaju srca publike, razmišljaju da na taj način sve ono što su stekli i osvojili na brojnim festivalima i drugim manifestacijama ostave u amanet glumačkim naraštajima. Zahvaljujući ovom njihovom humanom činu, mladi glumci će imati uvid u njihovu bogatu karijeru, a samim tim i podstrek da svakim danom sve više ulažu u svoj rad, napreduju, da istraju u svom pozivu i budu što bolji.- Milena i Dragan su ceo život posvetili pozorištu i filmu. Kao istaknuti glumci, oboje su dobitnici svih značajnih filmskih nagrada na prostoru bivše Jugoslavije, uključujući i nagradu za životno delo. Pored svog životnog poziva, Dragan je i veliki humanitarac. Međutim, o svom doprinosu našem društvu i ljudima kojima je pomoć bila neophodna izbegava da govori u javnosti. Za Nikolićev humanitarni rad zna samo uži krug ljudi, a njegova je želja da tako i ostane. Smatra da bi devalvirala cela priča i svaki pokušaj humanitarnog rada ako bi se o tome udarilo na velika zvona jer je, prema njegovom mišljenju, neukusno o tome govoriti. Zbog toga se malo zna šta je ovaj glumački par sve činio samo da bi drugima pomogao - navodi naš izvor.Dragan Nikolić nije bio raspoložen da govori na ovu temu i kratko je poručio da o osnivanju legata još uvek ne razmišlja.

Jedini glumac koji je sve svoje nagrade ostavio Jugoslovenskoj kinoteci je Ljubiša Samardžić
Jedini glumac koji je sve svoje nagrade ostavio Jugoslovenskoj kinoteci je Ljubiša Samardžić

Inače, jedini glumac koji je sve svoje nagrade ostavio Jugoslovenskoj kinoteci je Ljubiša Samardžić.I Milena Dravić je bila na otvaranju legata kolege koji joj je najčešće bio partner u filmovima, a tom prilikom direktor Kinoteke Radoslav Zelenović u šali je rekao da su ona i Bata Živojinović sledeći koji će isto to učiniti. Možda joj je baš tad i sinula ta ideja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track