Milić Vukašinović: Brega je jadnik, prodaje m.da za bubrege!
Foto: Dragan Kadic

Osuo paljbu: Bubnjar ogorčen na Bregovića

Milić Vukašinović: Brega je jadnik, prodaje m.da za bubrege!

Stars -
Doktor za rokenrol isprozivao frontmena Bijelog dugmeta, koji proslavlja četiri decenije grupe bez ključnih ljudi, među kojima je i on

Milić Vukašinović isprozivao je na Tviteru Gorana Bregovića, koji obeležava 40 godina postojanja Bijelog dugmeta samo s Alenom Islamovićem, dok ostale članove, među kojima je i doktor za rokenrol, nije pozvao da im se pridruže.Nekadašnji bubnjar „dugmića“ objavio je staru fotografiju članova grupe na kojoj je i Bregović uz sledeći komentar:- Ovaj drugi zdesna slavi 40 godina svoje genijalne tvorevine uz pleh muziku i s pevačem sa WC šolje - napisao je Milić, naglasivši da je to jadno i bruka.

TezgarošiPozvali smo Milića, koji je objasnio zbog čega je besan.- Ni ime mu nisam pomeno u komentaru, nego sam ga nazvao „ovaj drugi zdesna“, zato što se tako ponaša prema proslavi grupe. Pošto se on tako ružno poneo, i ja sam hteo da izrazim kako se osećamo mi koji smo doprineli uspehu Dugmeta, a sada smo isključeni iz cele te priče, dok on prodaje muda za bubrege - objašnjava Vukašinović i ističe:- Bilo je pomena da se odrade tri koncerta, kao i 2005. godine, kad smo se okupili zbog nostalgije, je li?! Ali dotični gospodin je bio u fazonu: „Što bi ja njima uterivao pare u džep?!“ kad može sa svojim tezgaroškim bendom i pevačem sa WC šolje da završi posao. Nemam nikakav problem s Alenom, ali ja sam i onda bio protiv toga da on bude pevač Bijelog dugmeta jer to nije njegov domet. Drugo je to što je imao tri velike pesme, pa i šimpanza da je otpevala, to bi zvučalo OK. Taj tezgaroški Orkestar za sahrane i svadbe ima tri hita iz filma jer im je Kusta pomogao. Jedini pravi pevač Bijelog dugmeta je Željko Bebek, on je „dugme“, ostalo je sve Goran Bregović sa svojim projektima - zaključuje muzičar.

Sami slave... Brega i Alen Islamović
Sami slave... Brega i Alen Islamović

Na turneji u AmericiPokušali smo da stupimo u kontakt s Bregom i Alenom preko njihovog menadžera, ali nam oni nisu odgovarali na poruke pošto se nalaze u Americi na turneji.

Tifa; Bebek
Tifa; Bebek

Govori u ime svihBEBEK I TIFA SE PLAŠE BREGEŽeljko Bebek i Mladen Vojičić Tifa nemaju muda da se ovako izraze, pa sam ja sa svojim mudima stao i iza njih dvojice. Niko nema muda da sve ovo kaže, pa moram ja u ime svih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track