NAŠI NAJVEĆI NEUSPESI: Najgori plasmani domaćih predstavnika na Evroviziji!
Foto: Damir Dervišagić

Omanuli su

NAŠI NAJVEĆI NEUSPESI: Najgori plasmani domaćih predstavnika na Evroviziji!

Stars -

Nekadašnja SFR Jugoslavija, u čijem je sastavu bila i Srbija na Evroviziji je prvi put nastupila 1961. godine. Od tada pa do danas, osvajali smo visoka mesta u finalu, ali je bilo i onih koji su omanuli.

Zdravko Čolić, 15. mesto

Zdravko Colić, foto printskrin

Davne 1973. godine Zdravko Čolić nastupa sa pesmom Kemala Montena, "Gori vatra" u Luksemburgu. Čolu su na takmičenje ispratzili uz nadu da će pobediti, ali nije prošao baš najbolje. Zdravko je zauzeo 15. mesto od ukupno 17. Ipak, to ovu pesmu nije sprečilo da postane veliki hit koji se i dan danas peva.

Doris Dragović, 11. mesto

Doris Dragović, printskrin
Doris Dragović, printskrin

Hrvatska pevačica Doris takođe nije prošla baš najbolje i zauzela je 11 mesto 1986. godine, iako se mnogo više očekivalo od nje. U svakom slučaju, ova balada je i danas veoma popularna i često je možemo čuti u raznim muzičkim takmičenjima.

Bebi Dol 21. mesto

Bebi dol, printskrin
Bebi dol, printskrin

Ubedljivo najgoru poziciju zauzela je 1991. godine Bebi Dol u Rimu, sa pesmom "Brazil". Ona je tada zauzela poslednje, 21. mesto sa samo jednim bodom koji smo dobili od Malte. Naime, Jugoslovenska Radio Televizija je tada poslala pesmu sa drugačijim aranžmanom i korigovanim tekstom, da bi na kraju Bebi Dol izvela pesmu sa sasvim trećim aranžmanom. Došlo je do neslaganja orkestra RAI-a i dirigenta Slobodana Markovića, tako da je ispalo da je na Jugoviziji praktično izglasana jedna pesma, a da se na Pesmi Evrovizije čula potpuno druga.

Extra Nena, 13. mesto

Ekstra Nena, printscreen
Ekstra Nena, printscreen

Pevačica vrhunskog glasa pevala je na pesmi Evrope pre više od 20 godina u Malmeu. Ona je pevala pesmu "Ljubim te pesmama" i zauzela daleko 13. mesto. Ovaj hit je preveden na nekoliko stranih pesama, što dokazuje da često nije bitno kako se plasirate na Evroviziji.

Marko Kon, nije se plasirao u finale

Marko Kon, printskrin
Marko Kon, printskrin

Marko Kon je sa svojom šaljivom pesmom "Cipela" nastupao 2009. godine u Moskvi i nije uspeo da uđe u finale. On je zauzeo 10 mesto u polufinalu čime nije uspeo da se plasira za dalje. Uprkos tome, pesma je snimljena na nekoliko jezika: grčkom, francuskom, engleskom, ruskom.

Nina Radojičić, 14. mesto

Nina R, Printskrin
Nina R, Printskrin

Sa slatkom i romantičnom pesmom koju je komponovala Kristina Kovač "Čaroban", simpatična Nina je zauzela 14. mesto, iako se očekivalo mnogo više od nje. Pesma je u polufinalu bila na osmom mestu što je davalo nadu, ali pobede nije bilo.

Moje 3, nisu se plasirale u finale

Moje tri, printskrin
Moje tri, printskrin

Ženska grupa Moje tri, koju su činile članice takmičenja Prvi glas Srbije: Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović prošle su neslavno na Evroviziji 2013. godine. Naime, devojke koje su pevale pesmu "Ljubav je svuda" nisu uspele da se plasiraju ni u finale, jer su u polufinalnoj večeri zauzele 11. mesto.

Sanja Vučić, 18. mesto

Sanja Vučić, printskrin Youtube
Sanja Vučić, printskrin Youtube

Sa pesmom Goodbye naša Sanja Vučić nije pomogao ni vrhunski glas te je zauzela 18. mesto prošle godine u Stokholmu. Iako je Sanja sjajno otpevala i imala dobar scenski nastup, njen trud nije prepoznat.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Bradata žena NIJE bila najveći šok: Najkontroverzniji nastupi u istoriji Evrovizije (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track