OD OČAJA DO SJAJA: Pesma koja je najveći hit već 20 godina bila je najgora na prvom festivalu!
Foto: Printskrin

Šok kakvom se niko nije nadao

OD OČAJA DO SJAJA: Pesma koja je najveći hit već 20 godina bila je najgora na prvom festivalu!

Stars -

Osvajači su jedan od velikih srpskih metal bendova iz devedesetih. Kada su u Kragujevcu nastali 1990. godine verovatno nisu ni slutili da će se najviše proslaviti hitom i da će njihova pesma da postane verovatno najveći mejnstrim hit s prelaza iz 20. na 21. vek.

Naravno, govorimo o legendarnom "Vinu crvenom" koje je oborilo sve rekorde popularnosti u vreme kada je izašlo... ili ipak, nešto malo kasnije posle izlaska.

Kako se jednom prilikom prisetio Sandro iz "Prslook banda", on je bio član žirija na prvom festivalu na kojem je pesma učestvovala.

"Iskreno, ništa nisam razumeo o čemu se radi, pesma mi je bila skroz nejasna. Zauzela je tada poslednje mesto na listi, a zapravo jedini bod je dobila od mene, i to zato što su mi "Osvajači" dobri ortaci i bilo mi glupo da ostanu na nuli", izjavio je svojevremeno Sandro.

Dokaz da sve velike stvari imaju skromne početke je usledio kada se "Vino" zavrtelo rapidnom brzinom po radio stanicama i (u skladu sa nazivom benda) osvojilo celu Srbiju. Niko čak nije zamerio što Čipi (pevač) u jednom trenutku kaže da "majka neka joj se ne nada, drugove sam svoje poveo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track