ONA JE ODRALA PLEJBOJ: Zbog nje je magazin IZGUBIO LICENCU i platio NAJVEĆU KAZNU u istoriji!
Foto: Dragan Kadić

Sudila se mesecima

ONA JE ODRALA PLEJBOJ: Zbog nje je magazin IZGUBIO LICENCU i platio NAJVEĆU KAZNU u istoriji!

Stars -

Magazin Plejboj je jednom sebi dozvolio fatalnu grešku koju je skupo platio, i to našoj poznatoj pevačici.

Naime, pre 13 godina u martu je izašao treći broj srpskog izdanja "Plejboja", a o toj naslovnoj strani brujala je i Srbija i region.

Žena koja je gola osvanula na naslovnoj strani bila je pevačica Goga Sekulić, kako su tvrdili tada u "Plejboju" i to sa naslovom "Gola i opasna… Goga Sekulić bolja od Cece". Međutim, to uopšte nije bila Goga Sekulić. Pevačica je tada prošla kroz neviđeni pakao, pogotovo nakon što je podnela tužbu protiv "Plejboja".

Goga je išla na veštačenja kako bi dokazala da ta žena na naslovnoj strani nije ona, već osoba koja je u tom periodu izuzetno ličila na nju. Na kraju, pevačica je donila spor, zbog čega je “Plejboj” izgubio licencu a kazna koju su morali da plate da iznosila je milion dinara!

Goga se prisetila ovog slučaja, rekavši kako je taj period za nju bio više nego stresan.

"Da, to je izašlo u martu. Sećam se, svi me zovu, moji roditelji bili su šokirani! Tražila sam tu devojku tada, da bi dokazala da to nisam ja, a posle sam išla na veštačenja. Na kraju sam ih dobila na sudu i izgubili su licencu. Odšteta koju je sudija presudio da moraju da isplate u tom trenutku bila je najveća u istoriji", kaže Goga.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Inače, suđenje je trajalo 9 meseci, a na sudu je dokazano kako objavljene fotografije ne prikazuju Gogu, čime su povređeni ugled i čast Sekulićeve.

"Niko do sad nije dobio ovoliku odštetu u istoriji sudstva! Ni za ubistvo Đinđića, ni za jednu novinsku klevetu sud nije ovako kaznio optužene. Ja samo mogu zahvaliti Bogu što je pravda napokon pobedila. Obranila sam svoju čast, ali ni ovaj milion ne može mi nadoknatiti izgubljeno. Otišao mi je glas, otišla mi je čast, otišli su mi živci, a i da sam dvadeset puta više novca dobila, ne bih mogla nadoknaditi sve troškove i štetu koju su mi ljudi iz "Plejboja" navukli na vrat", izjavila je Goga 2004. godine.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track