ONE SU POBEDILE: Ove naše dame preživele su teške bolesti!
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Hrabre

ONE SU POBEDILE: Ove naše dame preživele su teške bolesti!

Stars -

Mnoge poznate dame tokom svog života susrele su se sa nekim oblikom tumora, a na sreću, veliki broj njih operacijama, terapijama i snagom svoje volje uspele su da se izbore sa ovom opakom bolešću.

Ova bolest danas preti sve većem broju mlađih žena, a najveći problem najčešće je nedovoljna informisanost i neredovni pregledi.

Ipak, hrabre dame sa domaće javne scene preduzele su sve kako bi se potpuno izlečile. Dok neke ne vole da govore o neprijatnom iskustvu sa kojim su se susrele, druge otvoreno govore o svim nedaćama i ”paklu” kroz koji su prošle tokom lekarskih pregleda i različitih dijagnoza.

Tina Ivanović

Pevačica je pre dve godine prošla kroz pravu agoniju kada su joj lekari najpre dijagnostifikovali zloćudni tumor dojke. Tada su joj prognozirali vrlo slabe šanse za izlečenje. Posle prve operacije uzorci tkiva poslati su na biopsiju i na sreću rezultati su pokazali da je tumor dobroćudan, a da Tina ipak neće morati na hemoterapije. Posle dve operacije, pevačica se danas oseća mnogo bolje i spremna ja za novi život. Ona je istakla da su joj najveća podrška u borbi sa opakom bolešću bili suprug i sin.

Anabela Atijas

Popularna pevačica je 2008. godine saznala da ima tumor dojke, a tada se njen život promenio iz korena. Stres koji je imala oko ishoda operacije zamenila je strepnja oko promenjenog fizičkog izgleda jer su joj grudi postale nesrazmerne. Ona se uspešno izlečila od ove opake bolesti, nakon koje je postala još jača. Posle toga, Anabela se ostvarila i ulozi majke, a do danas nije imala sličnih zdravstvenih problema.

Ivana Selakov

Popularna pevačica je pre dve godine operisala tumor na materici. Ivana je tada podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji, a nakon tri sata joj je uklonjeno tumorsko tkivo. Srećom, pevačica je redovno išla na ginekološke preglede, te joj je tumor uklonjen na vreme. Na sreću, kancer je bio benigni, a lekari su pevačici rekli da ne postoji opasnost da jednog dana ima problem sa trudnoćom. Ubrzo nakon hirurškog zahvata, Ivana se vratila svakodnevnim obavezama i normalnom životu.

Verica Šerifović

Poznata pevačica narodne muzike protekle godine prošla je kroz pravi pakao kada su joj lekari konstatovali tumor na štitnoj žlezdi. Njena ćerka, popularna pevačica Marija Šerifović sve vreme je bila pored nje na Institutu za onkologiju. Ona je kancer ubrzo i operisala, međutim o ovoj temi nije bila mnogo raspoložena da priča u medijima.

Mira Škorić

Poznata pevačica operisala je tumor u predelu vrata, a o svom iskustvu sa opakom bolešću govorila je i pred kamerama u jednom rijalitiju. Ona je tom prilikom otkrila da redovno ide na kontrole, kao i mora redovno da pije lekove kako se bolest ne bi vratila. Tom prilikom je i otkrila da zbog jakih medikamenata ima problem sa čestim promenama raspoloženja. Mira se u tom teškom periodu svog života privremeno potpuno povukla sa javne scene, a na istu je posle operacije i oporavka kročila nikad jača. Dok se borila sa opakom bolešću, Škorićeva je drastično smršala, ali je kasnije uspela da povrati kilažu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track