OPROŠTAJ OD GLUMICE: Đurđiju Cvetić ispratili s ružama
Foto: Dragan Kadić

Slavna glumica kremirana u Beogradu

OPROŠTAJ OD GLUMICE: Đurđiju Cvetić ispratili s ružama

Stars -
Da odaju poslednju počast umetnici, na Novo groblje došli su Vida Ognjenović, Rada Đuričin, Irfan Mensur, Srna Lango, Bratislav Petković i Ivan Bekjarev

Diva srpskog i jugoslovenskog glumišta Ðurđija Cvetić kremirana je juče na Novom groblju u Beogradu.Ispraćaju njenih posmrtnih ostatka prisustvovale su kolege i prijatelji, a po želji njene porodice, medijima nije dopušteno da slikaju. Stotinak ljudi, uglavnom sa jednom ružom u ruci, došlo je da se oprosti od glumice, a među prvima su stigli profesorka Vida Ognjenović i Rada Ðuričin.

Rada Đuričin i Bratislav Petković
Rada Đuričin i Bratislav Petković

„Bojanova beba“Članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta i pripadnik generacije „Bojanovih beba“, grupe mladih umetnika koje je Bojan Stupica doveo u teatar, bila je omiljena među saradnicima, tako da su na kremaciji bili i Irfan Mensur i Srna Lango, bivši ministar kulture Bratislav Petković i Ivan Bekjarev.

Srna Lango i Irfan Mensur
Srna Lango i Irfan Mensur

Ðurđija Cvetić preminula je pre pet dana u 72. godini. Ona je uspostavila novu poetiku i standarde na sceni i time ostavila neizbrisiv trag. Njene uloge u pozorišnim predstavama, filmovima, televizijskim i radio dramama pamtiće ne samo kolege i kritika već i publika, koja ju je poštovala i volela.

Vida Ognjenović
Vida Ognjenović

Televizijski gledaoci će je pamtiti kao Seku u seriji „Grlom u jagode“ Srđana Karanovića, te rolama u „Sivom domu“, „Početnom udarcu“ i „Zaboravljenima“, u filmu „Oktoberfest“, a jednu od poslednjih epizoda ostvarila je „Ulici lipa“.

Ivan Bekjarev
Ivan Bekjarev

Komemoracija u JDPDramski program Radio Beograda čuva sećanje na njen osoben glas i glumačku ekspresiju u desetinama drama. Komemoracija u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biće održana u septembru, kada se ansambl vrati s godišnjih odmora.

Dragan Petrović sa suprugom Olgom Odanović
Dragan Petrović sa suprugom Olgom Odanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track