OVO JE ĐOKARA, ON JE BELOM SNIMIO SPOT: Evo šta on kaže o saradnji sa Preletačevićem
Foto: Privatna Arhiva

OVO JE ĐOKARA, ON JE BELOM SNIMIO SPOT: Evo šta on kaže o saradnji sa Preletačevićem

Stars -

BEOGRAD - Poslednjih pet dana veliku pažnju srpske javnosti privukao je Luka Maksimović, Ljubiša Preletačević Beli-Samo jako, koji je lansirao muzički spot koji je postao i zvanična himna predsedničkog kandidata Preletačevića. Za to je pre svega zaslužan Aleksandar Đorđević frontmen grupe Đokara i Gnjurci.

Na pitanje Kurira odakle saradnja Ljubiše Preletačevića ( Belog) i njega, Aleksandar Đorđević Đokara za Kurir kaže:

- Mi smo konceptualno i stilski vrlo slični. Naš zajednički stilski Izraz je sarkazam i ironija provučena kroz horor i socijalu. Svedoci smo mraka realnosti. Ista situacija je i u muzici u kojoj je sav šljam i talog isplivao na površinu a kvalitet i talenat su zanemareni, zapostavljeni i potisnuti, kaže Đokara.

- Da bi ste nešto komponovali ,otpevali, snimili ne morate imati nikakve veze sa muzikom,samo vam treba dovoljno novca. Zato mi nudimo virtuozno uživo odsvirane instrumente i vrhunske needitovane vokale u kombinaciji sa lucidnim aranzmanima i originalnom produkcijom. Zato nudimo jasne, ponekad provokativne poruke. Zato kroz video nudimo realnost,horor, socijalu… umesto aviona,kamiona i nepostojeceg lažnog glamura. Zato umesto isfabrikovanih plastičnih i silikonskih izopačenih ženskih kreatura nudimo krupne, ženstvene i zdrave srpske žene, naglašava kaže za Kurir Aleksandar Đorđević frontmen grupe Đokara i Gnjurci i dodaje.

(VIDEO) OD ŠIDA PA DO NIŠA BIĆE PREDSEDNIK LJUBIŠA: Beli novim spotom DIGAO SVE NA NOGE!

- Svaka naša pesma je snimljena pomoću najjeftinijeg kućnog računara (kupljenog pre 10 god.) i svaki naš video je snimljen najobičnijom telefonskom kamerom a rezultat je kao sto vidite u nesrazmeri sa uloženim materijalnim sredstvima što i treba da bude slučaj ako pesma ima dobru muziku, jaku i jasnu poruku. Znamo da ne možemo da promenimo svet koji ide nekim svojim putem ali eto pokušavamo da se opustimo kroz pesmu i igru i još malo uživamo u životu šekajuci konačni raspad i kraj ove smrtno bolesne civilizacije, kaže na kraju razgovora za Kurir Đokara.

On dodaje da se na televiziji plasiraju apsolutni antimuzički projekti kroz gomile pesama bez poruka i ideja snimnjenih pomoću savremenih audio editorskih programa uz koriscenje vec gotovih lupova, sekvenci i autotjuna.

A. Mlakar

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

6 razloga zašto je Beli postao predizborni fenomen!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track