OVO NISTE OČEKIVALI: Iznenadićete se kada vidite koje obrazovanje imaju zvezde naše estrade
Foto: Damir Dervišagić

Šok

OVO NISTE OČEKIVALI: Iznenadićete se kada vidite koje obrazovanje imaju zvezde naše estrade

Stars -
Priče o obrazovanju naše estrade uvek su aktuelne, a kada vidite kakvih sve ovde diploma ima, iznenadićete se

Večito pitanje koje prati estradne ličnosti, bez obzira na to koliko su popularne, glasi: Šta imate od škole? A odgovor je… Pa, šarenolik, kao i sve ostalo u našem društvu.

Primera radi, verovatno akademski najobrazovanija je Neda Ukraden, koja ima čak dve diplome, i to Pravnog i Filološkog fakulteta. Nedu u stopu prati kolega Zdravko Čolić koji je završio ekonomiju u Sarajevu.

Na estradi ima i onih koji “mašu” potpuno neočekivanim diplomama, poput Milana Kalinića i Adila Maksutovića. Naime, popularni voditelj je pilot, sa završenom Pilotskom akademijom u Vršcu, dok je Adil diplomirani kriminolog.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Profesiju saobraćajnog inženjera Miloš Bojanić je zamenio muzikom, a da je pevanje daleko unosnije zanimanje uverila se i Darija Stanojević, koja je diplomirala arapski jezik na Filološkom fakultetu. Nikolija Jovanović, ćerkaVesne Zmijanac, završila je studije Međunarodnog biznisa u Atini.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Muzički su, svakako, najobrazovaniji Željko Joksimović, Bilja Krstić,Kornelije Kovač i Zorana Pavić, jer su završili Muzičku akademiju.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

S druge strane, spisak “srednjoškolaca” je, naravno, nešto duži. Dara Bubamara završila je Srednju saobraćajnu, Ceca Ražnatović Poljoprivrednu školu u Žitorađi, a Dragana Mirković, Mira Škorić i Suzana Jovanović – trgovačku školu. Za “muška” zanimanja i “majstorske” škole odlučili su se Džej Ramadanovski i Sinan Sakić, pošto je prvi autolakirer, a drugi – elektrovarilac.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Nasuprot njima, Era Ojdanić je sam priznao da “nije majstor da napravi bure, al je majstor da osvaja cure”. Budući da se za to njegovo majstorstvo ne dobija nikakva diploma, Era je ostao na osnovnoj školi. Isto obrazovanje, to jest osam razreda osnovne škole, imaju i Severina, Zlata Petrović, Ljuba Aličić, Hasan Dudić i Vesna Zmijanac, koja pored toga može da se pohvali i završenim daktilografskim kursem.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

(Svet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track