OVO SIGURNO NISTE ZNALI: One su pevale tajno najveće hitove '90, a OTVARAČICE USTA im preotele slavu
Foto: Damir Dervišagić, Marina Lopičić

I danas ih obožavamo

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: One su pevale tajno najveće hitove '90, a OTVARAČICE USTA im preotele slavu

Stars -

Marija Mihajlović, Ivana Peters, Aleksandra Radović, Tanja Jovićević su 90-ih godina bile devojke iz senke. Uz hitove koje su inkognito otpevale umesto otvaračica usta, i dan danas đuskamo.

Pesmu "Dačo, volim te", koja je bila hit grupe "Duck" pevala je Marija Mihajlović. Ksenija Pajčin je u spotu i na nastupima 90-ih samo otvarala usta i đuskala. Zapravo Marija je i potpisana kao pevačica na albumima izvođača za koje je pevala, a među njima su "Funky G", "Đogani", "Duck", "Dr. IGGY".

"Ja sam insistirala da na svim tim nosačima zvuka stoji moje ime. Na svim tim nosačima zvuka piše moje ime i u kom sam svojstvu ja tu, tako da tu nema nikakve zabune. Jedina zabuna u tome je što ljudi više vole da gledaju televiziju, nego da čitaju šta pise na tim kasetama i CD-ovima. Te devojke koje se tu pojavljuju su igračice, one su igračice, a što one po scenariju moraju da otvaraju usta, ja ne znam", rekla je svojevremeno Mihajlovićeva.

Po pesmi Marija je naplaćivala oko 50 evra.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Glas Ivane Peters stoji iza hita "Oči boje duge" grupe "Dr. Iggy".

"Spoj boje glasa, način na koji sam otpevala i teksta, možda je to dovelo do toga da sada bude kao neka himna. Sada mi sve to deluje naivno i otpevala bih je u potpuno drugačijem aranžmanu. Ja bih to mnogo promenila sada, posle ovoliko vremena", rekla je Ivana za Mondo.rs.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Sećate se pesme "Kiša" benda Energija? I tu je pevala jedna poznata mlada dama, ali se za to nije znalo jer je u spotu bila "manekenka". Dakle, pevala je Ana Kokić. Inače, Ana je i sama otvarala usta na prva dva albuma Energije.

"Nikad nisam krila da je na dva albuma grupe Energija pevao neko drugi. Bila sam mlada, tada sam imala samo 16 godina i nisam imala mnogo iskustva sa estradnim pevanjem. Već na trećem albumu pevala sam ja", izjavila je Ana.

"Ja sam jedini ženski vokal koji se može čuti u našim pesmama, pevam i prateće vokale, što znači da nam niko ni u čemu ne pomaže. Devojka koja se pojavila u spotu "Kiša" je manekenka. Ona je samo otvarala usta. Ipak, mislim da je ona neobičnim fazonom, skrenula pažnju na grupu "Energija"", rekla je Ana.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Za poznati bend iz 90-ih "Dobar, loš, zao" je pevalo nekoliko pevačica, a manje je poznato da je pesmu "Bez tebe" otpevala Aleksandra Radović, koja je kasnije pevala i prateće vokale Jeleni Karleuši.

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Tanja Jovićević je otpevala prvih par albuma "Modelsicama", a Ceca Slavković je umesto otvaračica usta otpevala pesmu "Tornado", grupe "Mej Dej".

Na kraju krajeva, zar je važno ko je šta pevao, kad su se ove pesme ionako više gledale, a manje slušale? Danas ćete ih čuti na tematskim večerima 90-ih godina i ionako će vas biti baš briga da li se pevačica zove Marija ili Jelena. Glavno da se džuska!

(Noizz.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: JUTARNJA GIMNASTIKA: Pogledajte u kakvom IZDANJU je Veljko Ražnatović snimio devojku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track