Parovi bi Hepi mogli da koštaju i do 116.000 evra
Foto: Printsrkin

REM (BIVŠI RRA): Posle prekida programa i novčana kazna

Parovi bi Hepi mogli da koštaju i do 116.000 evra

Stars -
Pojačana kontrola biće nastavljena, iako Savet Regulatornog tela za elektronske medije - REM (bivša RRA) juče nije imao sednicu

Emitovanje emisije „Parovi“ na televizije Hepi biće nastavljeno večeras nakon zabrane u trajanju od 24 sata, koja je uvedena zbog emitovanja sadržaja koji mogu teško da naškode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloletnika.

Pojačana kontrola biće nastavljena, iako Savet Regulatornog tela za elektronske medije - REM (bivša RRA) juče nije imao sednicu.U svakom slučaju, Savet REM, prema važećim zakonima, priprema 14 prekršajnih prijava protiv Hepija, a u zakonom predviđenom postupku sud može izreći maksimalnu kaznu od 14 miliona dinara kao pravnom licu, ali i maksimalnu kaznu od 1.400.000 dinara odgovornom licu.Povodom kazne koja je izrečena njegovoj kući oglasio se i urednik televizije Hepi Milomir Marić.- Preskočili smo druge televizije po rejtingu i to je jedini razlog zašto smo kažnjeni. Otvoreno su mi pretili da će se ovo dogoditi. „Prvo će te napasti tabloidi, a onda će te REM ukinuti“, saopštili su mi - tvrdi Marić.

(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja