POBUNA GLUMACA: Mariji Šerifović nije mesto u Narodnom pozorištu!

Glumci protiv koncerta evrovizijske pobednice

POBUNA GLUMACA: Mariji Šerifović nije mesto u Narodnom pozorištu!

Stars -
Popovićeva, Žarko Stepanov, Pavle Jerinić i njihove kolege smatraju da Šerifovićeva ne treba da peva u teatru jer je to degradacija kulturnih ustanova

Glumci, igrači, članovi orkestra i hora Narodnog pozorišta preko društvenih mreža negoduju što će u nacionalnom teatru 25. marta koncert održati Marija Šerifović.Jedna od njih je i legendarna glumica Gorica Popović, koja kaže da voli Mariju, ali da ipak treba da peva na nekom drugom mestu.

Ironija

- Narodno pozorište nije mesto za njen nastup zbog muzike koju izvodi. Ne sećam se da je u nacionalnom teatru pevao neki izvođač popularne muzike. Ne znam zašto je odabrala da tu drži koncert. Drugo mesto bi bilo primerenije - rekla je Popovićeva, koja je nezadovoljstvo izrazila i na Fejsbuku kada je vest da će Marija nastupiti u nacionalno teatru prokomentarisala sa „Gospode bože“.

Na društvenoj mreži svoje protivljenje je iskazao i glumac glumac Žarko Stepanov, koji se bavi pevanjem u bendu Ravnica.

Hram kulture... Narodno pozoriše u Beogradu
Hram kulture... Narodno pozoriše u Beogradu

- Umetničko veče Marije Šerifović. Biće sutra, hoćeš da gledamo „Obično veče“ Laneta Gutovića u Slaviji ili umetničko veče M. Šerifović u Narodnom? Ne znam, možda je ovo drugo umetničkije - ironično je napisao Stepanov, dok njegov kolega Pavle Jerenić, dobitnik nagrade „Petar Banićević“, najoštriji kritikuje odluku uprave da vrata pozorišta otvori za pobednicu Evrovizije.- Blam. Blam. I blam. Stop degradaciji i retardaciji kulturnih ustanova. Stop eksploataciji i eksploatatorima - napisao je Jerinić.Reditelj Aleksandar von Hundenberg, koji radi opere u nacionalnom teatru, deli njihovo mišljenje.- Čekajte, ljudi. Možda će žena da izvodi Donicetijeve arije ili veče Rasinovih monologa na velikoj sceni. Verovatno je neka klasika jer je to program Narodnog pozorišta. Samo što ipak mislim da nacionalni teatar nije mesto za debi jer ta žena obećava da će to veče debitovati na polju umetnosti - napisao je Aleksandar.

Savić: Imamo sale i gurnuti smo na tržište, a pažljivo razmišljamo. Zaradićemo pola miliona dinara
Savić: Imamo sale i gurnuti smo na tržište, a pažljivo razmišljamo. Zaradićemo pola miliona dinara

Probni balonVršilac dužnosti upravnika Dejan Savić smatra da je koncert Marije Šerifović samo prilika da kuća dobro zaradi.- Dragana Mirković i Ðorđe Balašević su držali koncerte u Narodnom pozorištu. Ovde je sniman i rijaliti sa našim ministrom kulture u glavnoj ulozi („Ja imam talenat“, prim. aut.) i niko se nije bunio. Ovako pitanje se nigde u svetu ne postavlja. Imamo sale i gurnuti smo na tržište, a pažljivo razmišljamo. Ovo je probni balon da ispitamo mišljenje javnosti. Na njen koncert dolaze ljudi koji ne idu u pozorište, a ovo će biti prilika da vide lepote naše kuće i da se neko možda vrati. Mi ćemo zaraditi pola miliona dinara. Marija je pobednica Evrovizije i dovela je svet u Beograd - kaže Savić.Pokušali smo da stupimo u kontakt s Marijom, ali nismo uspeli jer je juče bila na putu iz Tajlanda za Beograd.

One nisu smetaleNINA I JELENA PEVALE NA TERAZIJAMAI druge kuće pored Narodnog pozorišta iznajmljuju svoj prostor za nastupe poznatih pevača. Pozorište na Terazijama je svoja vrata otvorilo za Jelenu Tomašević i Ninu Badrić, koja je pevala tamo za Dan zaljubljenih prošle godine. Oba koncerta su odlično prošla, a repertoar je bio prilagođen prostoru.

Trn u okuI JELENA KARLEUŠA NEPOŽELJNAMnogi glumci pribojavaju se da će u Narodnom pozorištu gost Mariji Šerifović biti Jelena Karleuša. Naime, samozvana diva već je pevala na Marijinom spektaklu u Banjaluci, a kako je Marija najavila, i u Zetri u Sarajevu gost će joj biti neko iz žirija „Zvezda Granda“, pa sumnja pada da će JK zapravo nastupiti na celoj turneji evrovizijske pobednice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track