POTRESNA ISPOVEST AMIDŽIĆA O MADŽGALJU I FLAMINGOSIMA: U našoj priči uvek je nešto malo falilo
Foto: Printksrin

Najteži trenuci

POTRESNA ISPOVEST AMIDŽIĆA O MADŽGALJU I FLAMINGOSIMA: U našoj priči uvek je nešto malo falilo

Stars -
Ognjen Amidžić odlučio je da skupi hrabrost i pred gledaoce svoje emisije "Ami G show" izađe i ispriča neke do sada nepoznate stvari o njegovom prijateljstvo sa Marinkom Madžgaljem.

Vidno potresen i iscrpljen, Ognjen je ovu emisiju posvetio svom velikom prijatelju i kolegi. Prvo čega je želeo da se priseti je priča o nastanku njihovog benda "Flamingosi".

"Pre nego što smo uopšte osnovali bend, mi smo prvo apsolutno sve smislili, i kako ćemo se zvati i kakva ćemo odela imati... Hteli smo da pobegnemo malo sa naših poslova, da nam to bude samo zanimljiv hobi.

Samo, mi smo planirali da budemo bend koji će slušati 20ak ljudi, ali ne znam kako, stvari su se otrgle kontroli", rekao je Ognjen a onda otkrio i kako je nastala njihova prva pesma.

Prva pesma je nastala tako što smo rekli "uzmi olovku i piši kao da pišeš sastav u osnovnoj školi na temu "Stiglo je leto"". Tako je i bilo, i nastadoše stihovi "Sviće dan zlatnim suncem obasjan, beli leptir sleće na moj dlan..." i nastade haos. I hteli smo da pravimo veliki koncert ali eto, nismo uspeli. Da jesmo to bi bio haos, ali u našoj priči uvek je nešto malo falilo."

Ognjen i Marinko se nisu nadali da će njihov bend dostići ovoliko uspeha.

"Eto, to je dostiglo neke neverovatne razmere i zahvalan sam mu mnogo na tim divnim iskustvima."

Pesmi "Ludi letnji ples" malo je falilo da se pojavi na izboru za pesmu Evrovizije, a evo zbog iz kog razloga su i odlučili da se prijave za to takmičenje.

"Nas dvojica smo se te lude 2006. priavili za Evroviziju samo zato da bismo se zahvalili našim majkama i da bismo mahali iz one zelene sobe pre bine. Eto, samo zato. Onda nam se pridružio i Luis, a eto, iz te ekipe odlazi još jedan i stvari idu svojim tokom."

Kroz veliku tugu u glasu Ognjen je otkrio i da su njih dvojica samo 2 dana pre Marinkove smrti dobili nagradu ali i da bend "Flamingosi" više neće postojati.

"Nažalost, 2 dana pre nego što sam čuo ovu vest dobili smo nagradu za najslušaniju pesmu "Makedonka". Naravno ja sam mu odmah javio, bio je presrećan ali ja po tu nagradu nisam imao snage da odem. Eto, na veliku žalost, posle 11 godina bend "Flamingosi" neće nastaviti sa radom. Doneo je taj projekat puno ljubavi i dobrih druženja."

Ognjen se setio i kako je nastao njegov alter ego "Oskar".

"To je jadan od retkih ljudi koje sam upoznao u životu a da sam mogao sa njim neprestano da se smejem. I čuveni Oskar je zahvaljujući njemu. Oskar je nastao tako što smo Marinko i ja gostovali u Muzičkom toboganu i trebali smo tamo da pevamo pa su nam rekli "Sad ćete da pevate, Oskar i Milenko idite u studio". Zašto nas je nazvao tim imenima ne znamo ali valjda nisu mogli u trenutku da nam se sete imeni i tako je nastao Oskar". Kada je trebala da nastane pesma "Medo brundo" ja sam znao samo da će da ide "Medo Brundo, ne ponašaj se ludo" ali nikako nisam znao o čemu će dalje da peva. Onda sam nazvao Marinka i rekao mu to i pitao ga šta dalje, o čemu meda da priča a on mi je istog trenutka rekao "pa da pravi tortu od meda" i tako je bilo. Tako je nastala pesma koju danas mnogi roditelji puštaju svojoj deci, što mi je najdraže", sa setom se seća voditelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track