KO DA IM OTME IZ DUŠE KOSOVO: Pevači ujedinjeni: Ako treba, IDEMO DOLE!
Foto: Dragana Udovičić, Vladimir Sporčić

Ne daju ognjište

KO DA IM OTME IZ DUŠE KOSOVO: Pevači ujedinjeni: Ako treba, IDEMO DOLE!

Stars -

Nakon što su pregovori između Beograda i Prištine, koji su se održali u sredu u Briselu propali, mnogi nagađaju šta će biti sa Kosovom. Na društvenim mrežama vlada opšti haos, a čak su se i poznate ličnosti uključile u javnu debatu. Kurir je pitao neke od naših najpoznatijih ličnosti koji su poreklom sa Kosova šta misle o celokupnoj situaciji.

Snežana Mišković Viktorija

- Stanje na Kosovu ne zavisi ni od Albanaca dole, niti od Vučića. Igre se igraju na mnogo višem nivou. Svi smo mi samo pioni. I da izađemo svi na ulice ne možemo ništa da promenimo već samo da čekamo šta će da odluče velike sile. Na Kosovu se igra partija šaha, a mi ne znamo ni ko učesnici u toj igri. Nisu to ni predsednici država ni ambasadori, već neki moćni ljudi iz senke.

Snežana Mišković Viktorija, foto: Damir Dervišagić
Snežana Mišković Viktorija, foto: Damir Dervišagić

Aleksa Radenković

Meni je Kosovo uvek u srcu i mnogo sam potresen zbog svega što se dešava. Nadam se da neće doći do nekih sukoba većih razmera, jer svađe ničemu ne vode. Ali ako treba, idemo svi na Kosovo.

Aleksa Radenković, foto: Printscreen Youtube
Aleksa Radenković, foto: Printscreen Youtube

Slađana Delibašić- Kosovo mi je u srcu! Rođena sam u Mitrovici i najlepši period mog detinjstva provela sam tamo. Sa svojih 11 godina otišla sam u Beograd, godinu dana nakon majčine smrti. Majka mi je dole sahranjena i minimum dvaput godišnje idem tamo i obiđem njen grob. Familija mi je i dalje tamo. Ponosna sam što sam rođena u srcu Srbije.

Slađana Delibašić, foto: Dragana Udovičić
Slađana Delibašić, foto: Dragana Udovičić

Dragica Radovanović Cakana

- Dokle god je dole srpskog naroda i srpskih crkvi, ne može ništa da se desi. Niko ne treba da napušta svoje ognjište i da se seli, već da svoj ostane na svome. Na severu je moja porodica, tamo i nije tako strašno. Ali opet, sve je to isto. Moji stričevi, braća, tetke, strine i brojna rodbina se sigurno neće seliti. Ni ja to ne bih uradila, ali morala sam zbog studija. Moje srce pripada Kosovu i uvek će.

Cakana, foto: Dragan Kadić
Cakana, foto: Dragan Kadić

CAKANA: Vaskrs proslavljam na Kosovu!

Nevena Božović

Pročitala sam nešto u novinama o celokupnoj situaciji ali moram da vam kažem da sam ja trenutno poslovno u Kosovskoj Mitrovici i da je ovde situacija najnormalnija. Ne osećamo se ugroženo i normalno funkcionišemo. Ali svakako da mi nije drago zbog svega toga i iskreno se nadam da će sve izaći na dobro.

Nevena Božović, foto: Dragana Udovičić
Nevena Božović, foto: Dragana Udovičić

J.C.S. - M.D.

BONUS VIDEO: Zid u Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track