PRESELA IM TUČA: Zoricu i Gastoza traži policija!
Foto: Dragan Kadić

Izbegavaju na sve načine

PRESELA IM TUČA: Zoricu i Gastoza traži policija!

Stars -

Bivše učesnike rijalitija "Parovi" koji su pred kamerama započeli i vezu, Zoricu Dukić i Nenada Marinkovića Gastoza, juri policija.

Njih dvoje su već jednom saslušani u policijskoj stanici zbog nasilja u porodici, ali se na kasnije pozive nisu odazivali, zbog čega bi uskoro mogli da budu privedeni.

Gastoz i Zorica su više od mesec dana na različitim putovanjima, od Kanade do Kube, zbog čega ih očigledno policija nije našla, a oni su uspešno utekli iz zemlje.

"Gastoz i Zorica saslušani su pre nekoliko meseci zbog prijave da ju je on pretukao. Oboje su se tada uredno pojavili u policijskoj stanici da daju iskaz. Međutim, kako su njihove izjave bile kontradiktorne, inspektori su naložili ponovno saslušanje. U međuvremenu njih dvoje su obnovili vezu. Već mesecima njih dvoje izbegavaju dolazak u policijsku stanicu na novo saslušanje, kojim bi trebalo da pojasne detalje svojih prvobitnih izjava. Očigledno je da su i na putovanje otišli kako bi izbegli policiju", kaže naš izvor upućen u postupak.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Još u junu je podneta prijava zbog sumnji da je Gastoz pretukao Zoricu, ali istraga nije odmakla dalje od tog prvog saslušanja, jer se njihove izjave ne poklapaju. Kako se tada pisalo, Nenad je samo nekoliko sati nakon finala "Parova" pijan nasrnuo na Zoricu u njenom stanu na Zvezdari, nakon čega je priveden. Iako je istog dana dala izjavu u policiji, Zorica je uveče na društvenim mrežama napisala kako je nije tukao.

Kako bi od kompetentnih ljudi čuli kako se ova konfuzija između Nenada i Zorice može završiti i da li nakon prvobitnog iskaza mogu da kažu "puj pike - ne važi", pozvali smo advokata Nemanju Govedaricu.

"Uopšteno govoreći, organ koji rukovodi postupkom može da primeni naredbu za dovođenje ili odredi pritvor ukoliko blažim merama ne može da se obezbedi dolazak lica. Kod nasilja u porodici ili u vanbračnoj zajednici često se dešava da postupak ostane bez ijednog dokaza jer žrtva prijavi nasilnika, da izjavu i opiše kako se nasilje dogodilo, a kasnije koristi zakonsko pravo da ne svedoči. U takvoj situaciji prethodne izjave se ne mogu koristiti", kaže advokat.

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom.

Akciju su podržale i brojne javne ličnosti.

Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!

Kalina Kovačević: Nisi ničije vlasništvo!

Milica Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!

Nataša Miljković: Ne čekaj da bude kasno! Prijavi nasilnika!

Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike.

BESPLATNI BROJ:

0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati)

011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati)

062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati)

192 (MUP)

194 (HITNA POMOĆ)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja