PROGOVORIO POSLE 30 GODINA: Žera otkrio istinu o tragediji grupe Crvena jabuka!
Foto: Damir Dervišagić

Teški trenuci

PROGOVORIO POSLE 30 GODINA: Žera otkrio istinu o tragediji grupe Crvena jabuka!

Stars -

Popularna grupa "Crvena jabuka" na samom početku karijere doživela je veliku tragediju u kojoj je izgubila 2 člana. Nakon 30 godina frontmen grupe, Dražen Žerić Žera progovorio je o tom događaju.

Naime, Žera nije oduvek bio pevač Crvene jabuke. On je svirao klavijature, dok je glavni vokal bio Dražen Ričl Zijo. Ričl je zajedno sa Zlatkom Arslanagićem (gitarista) osnovao Crvenu jabuku, koju su, uz njih dvojicu i Žeru činili još Aljoša Buha (basista) i Darko Jelčić (bubnjar).

30 GODINA OD TRAGEDIJE: Noć koja je bend Crvena jabuka zavila u crno! Evo šta se tada dogodilo

Davne 1986. grupu je pogodila velika tragedija. Ričl, Buha i Arslanagić doživeli su saobraćajku pred koncert u Mostaru kojim je "Crvena jabuka" trebalo da počne turneju. Buha je poginuo na licu mesta, a Ričl preminuo nekoliko dana kasnije VMA u Beogradu. Zlatko Arslanagić je bio lakše povređen.

Foto: Printskrin Facebook
Foto: Printskrin Facebook

O ovoj tragediji pisalo se svašta, a Žera je posle tri decenije rešio da otkrije celu istinu o nesrećnom događaju.

"Istina je da su ljudi sleteli, da ih kamion spasio da ne odu u Neretvu a to da smo mi prošli autom kraj slupanog fiće pa ga nismo videli, pa se vraćali, to nije tačno. Sudbina je sve to bila. Tako to ostade ta slika. Publika nije znala zašto je koncert otkazan ali pročulo se pa su svi komplet krenuli prema bolnici u Mostaru", rekao je on a onda dodao:

"Naš su kao klince poslali da snimimo pesme, ja sam otpevao dve u spomen njima dvojici. Posle toga nije bio plan da se svira dalje, ali bilo je toliko pisama i publika je tražila da nastavimo. Mi smo se skupili, dogovorili šta ćemo dalje i 1987. izašla "Sanjati" i jednostavno do danas trajemo."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track