PRONEVERA NOVCA: Tošetova menadžerka utajila 1.500.000 evra!
Foto: Marina Lopičić

Sudi se Ljiljani Petrović

PRONEVERA NOVCA: Tošetova menadžerka utajila 1.500.000 evra!

Stars -
Ministarstvo finansija Makedonije tereti Ljiljanu i njenog saradnika Lastu Nikoloskog da su prebacivali pare na račun nepostojeće banke u Kuvajtu

Menadžerku pokojnog Tošeta Proeskog Ljiljanu Petrović ministarstvo finansija Republike Makedonije tereti da je sa svojim saradnikom Lastom Nikoloskim utajila porez od čak milion i po evra tokom zastupanja pokojnog pevača.Naime, ministarstvo je još dok je Proeski bio živ javnom tužilaštvu u Skoplju uputilo predmet na ispitivanje sa sumnjom na nezakonite finansijske transakcije. Kao osnov za sumnju navodi se da je Lasto Nikolovski dobijao novčane uplate na „viza“ kreditnu karticu izdatu u Kuvajtu, dok je posrednik u tome bila Ljiljana Petrović u ime „Avord entertejnment produkcije“, u okviru koje posluje i „Lili atelje“ iz Ljubljane.Kurir je došao u posed sudske dokumentacije koja uključuje bankarske transakcije. Prema zvaničnim papirima, ministarstvo nije dobilo na uvid nikakve uplatnice koje pokazuju da je tim tragično nastradalog Tošeta Proeskog plaćao porez.- Za vreme dok je Ljiljana bila menadžerka pokojnom Tošetu, ministarstvo finansija nije imalo uvid u njihovo poslovanje. Osim redovnog bankarskog izvoda, Ljiljana nije posedovala nijedan ugovor, nijednu fakturu koja bi bila pokriće i razlog za podizanje tolike količine novca. To je bio dovoljan osnov da se pokrene postupak o utaji poreza - tvrdi naš izvor.Nekoliko dana smo pokušali da stupimo u kontakt sa Petrovićevom, koja se od Tošetove pogibije 2007. godine povukla iz medija i preselila u Niš gde uzgaja lavandu, ali njen telefon poznat redakciji nije bio dostupan. Ministarstvu finansija Republike Makedonije poslali smo mejl sa pitanjima o ovom slučaju, ali odgovor nismo dobili.

Dokaz...  Papiri koji su dostavljeni sudu u Makedoniji
Dokaz... Papiri koji su dostavljeni sudu u Makedoniji

Rekao šta znaTOŠE SASLUŠAVANToše Proeski je nekoliko dana pred tragediju dobio poziv od policije da da izjavu o utaji poreza. On se pojavio i ispričao sve ono što je znao, a razgovarao je i sa predstavnicima ministarstva finansija Makedonije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja