(VIDEO) SRBIN NIKAD DA POBEDI: Trijumf u šou-programima odnose takmičari sa strane
Foto: Dragan Kadić

Muzička takmičenja

(VIDEO) SRBIN NIKAD DA POBEDI: Trijumf u šou-programima odnose takmičari sa strane

Stars -

U brojnim rijaliti programima i muzičkim takmičenjima koji se organizuju u Beogradu poslednjih nekoliko godina domaći kandidati gotovo da nemaju šansu od kolega iz regiona da završe na prvom mestu

Poslednjih godina u raznim rijaliti formatima i muzičkim takmičenjima koji se organizuju u Srbiji pobedu najčešće odnose takmičari iz regiona, a uglavnom su to Makedonci i Bosanci.Pobeda Daniela Kajmakoskog u šouu „Tvoje lice zvuči poznato“ ponovo je pokrenula priče da su glasači u Srbiji postali nezainteresovani za muzička i rijaliti takmičenja. Tome u prilog govori i to što su poslednjih godina u „Velikom bratu“, „Zvezdama Granda“, „Operaciji Trijumf“, a sada i u TLZP pobednici isključivo takmičari sa strane.

Makedonija

Veliki brat: Darko i Marijana uzeli po 50.000 evraPobednik rijalitija „Veliki brat“ emitovanog krajem prošle godine je Darko Petkovski. Ovaj Makedonac u finalu je imao znatno više glasova od drugoplasiranog Gorana Todića iz Hrvatske i tako uspeo da osvoji nagradu od 100.000 evra. Poslednja sezona ovog rijalitija nije imala zapažen rejting u Srbiji, ali je zato bila jedan od najgledanijih TV formata u Hrvatskoj. I Hrvati su imali svoju pobednicu, i to 2011. godine, kada je Marijana Čvrljak iz Šibenika završila na prvom mestu.

Operacija Trijumf: Adnan oduvao konkurencijuPrva i poslednja sezona regionalnog muzičkog takmičenja „Operacija Trijumf“ prvobitno je trebalo da iznedri dosta novih, talentovanih pevača iz bivših jugoslovenskih republika. Od samog starta ovo takmičenje, koje se odvijalo na Košutnjaku, nije imalo uspeh i gledanost u Srbiji, pa zato i ne čudi što je Bosanac Adnan Babajić posle tri meseca provedenih na „TV akademiji“ pobedio. On je dobio ugovor sa stranom produkcijom, ali šansu nije iskoristio, pa je pao u zaborav.

Zvezde Granda: Bosanski pevači dominirajuOtkako je Saša Popović u „Zvezde Granda“ uveo i takmičare iz regiona, Srbin nikako ne može do pobede. Poslednje tri godine dominiraju Bosanci. Poslednji pobednik je Haris Berković. Pre njega pobedio je Mirza Selimović, koji je na tronu nasledio Amara Gileta Jašarspahića. Godinu dana ranije najviše glasova imao je Darko Martinović iz Crne Gore.

X faktor: Amel pobedio usred Beograda Već zaboravljeni Amel Ćurić iz Bosne pobedio je u drugoj sezoni „X faktora“, održanoj prošle godine. Od momenta kada je proglašen najboljim u Kombank areni, objavio je dva singla, ali nijedan nije doživeo uspeh. Slično je bilo i sa Danielom Kajmakoskim iz Makedonije, koji je godinu dana ranije pobedio u ovom takmičenju. Za njega skoro da niko nije čuo dve godine, dok se nije pojavio u TLZP, gde je prošle nedelje takođe trijumfovao. Po svoj prilici, Kajmakoskom je suđeno da pobeđuje u takmičenjima, ali ne i da postane slavan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track