ŠTEFICA IZ FILMA U RALJAMA ŽIVOTA: Baš me briga za Batu Živojinovića!
Foto: Rajko Grlić

Čuvena Štefica Cvek ne haje za kolegu iz Srbije

ŠTEFICA IZ FILMA U RALJAMA ŽIVOTA: Baš me briga za Batu Živojinovića!

Stars -
Vitomiru Lončar, koja je u filmu u „U raljama života“ igrala pored čuvenog glumca, danas nerviraju pitanja o njihovoj saradnji u kultnom ostvarenju Rajka Grlića

Vitomira Lončar, hrvatska glumica koju i danas mnogi pamte kao Šteficu Cvek iz ostvarenja Rajka Grlića „U raljama života“, izjavila je da ju je baš briga za Velimira Batu Živojinovića, koji joj je u ulozi Trokrilnog bio partner u ovom hit filmu.Ona je gostovala u emisiji „Nedeljom u dva“ na HRT i poprilično se iznervirala kada ju je voditelj Aleksandar Stanković pitao o srpskom kolegi s kojim je snimila seksi scenu koja je postala antologijska.Štefica je proslavilaBatina rečenica upućena Štefici: „Sad ču da te ka.am“, koju ponavlja čak sedam puta, i dan-danas se u narodu često citira. Vidno začuđena, Lončareva je izjavila da joj nije jasno zašto se svi osvrću samo na tu scenu, da je ona ponosna i da joj je drago što je snimila Šteficu Cvek sa Grlićem. Navela je da ju je to proslavilo, ali i da je toliko toga uradila, a da se pamti samo ta scena.- Zaista mi je čudno što me, kad god je nešto s Batom, ljudi zovu i pitaju za mišljenje o njemu. Mi smo snimali tu scenu dva dana. Tokom festivala na kojima je film gostovao, sretali smo se, ali ni tada i nikada posle se nismo družili, sedeli negde zajedno. Naprotiv, svako bi bio za svojim stolom. Baš me briga za Batu Živojinovića, kao što je, verujem, i njega briga za mene - u dahu je izgovorila Vitomira Lončar.Podsetimo, Bata Živojinović je bolestan već nekoliko godina. Preživeo je tri moždana udara i gangrene na obe noge.Lečila se od depresijeS druge strane, Vitomira ima 57 godina i život joj definitivno nije bio bajka. Ona od detinjstva boluje od epilepsije, koja joj je promenila i profesionalni put, a lečila se i od depresije.

ANTOLOGIJSKI DIJALOGBata: Gde ti je tetka?Štefica: U Bosanskoj Krupi!Bata: Odlično. Ne volim da mi se tetke muvaju ovde po stanu dok radim. Studiraš?Štefica: Ne!Bata: Odlično. Ne volim devojke koje studiraju.Bata: Kar.ću te, izistinski, bez foliranja, ka.aću te dva sata u cugu, ma kakvi, ka.aću te celu noć dok ti ne dođe tetka iz Bosanske Krupe, važi?Štefica: Dobro.Bata: Znači, nema frke. Imaš cigaru? Tako, a sad ću da te ka.am. Skidaj se.Štefica: Ne.Bata: Dođi. Da se nisi možda ukenjala? A? Pa ti treba da znaš da ja nisam nikakav siledžija. Ja poznajem žensku dušu. Ima samo da vičeš: „To, to, to“, da padneš u nesvest i da me moliš da se ne zaustavljam. Takvi smo mi Srbi.

Glumačka elita zvezde na jednom mestuGRLIĆ OKUPIO TIM SNOVAFilm „U raljama života“ jedno je od najpoznatijih ostvarenja Rajka Grlića. Scenario za ovo ostvarenje napisao je u saradnji sa Dubravkom Ugrešić, prema njenom romanu „Štefica Cvek u raljama života“. Rajko je u filmu okupio tim snova, pored Bate i Vitomire, u „U raljama života“ glume i Gorica Popović, Bogdan Diklić, Miodrag Krivokapić, Semka Sokolović Bertok, Mira Furlan, Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević i drugi.

Bata ŽivojinovićŠTEFICI ŠALJEM POLJUPCEPokušali smo da stupimo u kontakt s Batom preko njegove žene Lule, ali se ona nije javljala na telefon. Zbog toga smo pozvali njegovog sina Miljka, koji je u svakodnevnom kontaktu sa ocem, a koji nam je u Batino ime rekao:- Za nju me vežu lepe uspomene i uspešna saradnja koja je obeležila naše karijere. Poslednji put smo imali kontakt povodom rada na mojoj monografiji 2010. Tada je pred televizijskom ekipom dala izjavu o našoj saradnji. Tada su intervjuisani Veljko Bulajić i Radko Polič, a ekipi je domaćin bio Branko Lustik, dobitnik dva Oskara za produkciju filmova „Šidlerova lista“ i „Minhen“. Ovom prilikom je pozdravljam i nek zna da me je i te kako briga za nju. Šaljem joj poljupce - poručio je Bata preko sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track