STOP MALTERIRANJU: Podnete krivične prijave zbog pretnji Mateji Vukašinoviću
Foto: Dragan Kadic

Napad na Pinkovu zvezdicu

STOP MALTERIRANJU: Podnete krivične prijave zbog pretnji Mateji Vukašinoviću

Stars -
Gej lezbejski info centar podneo je krivičnu prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal protiv maloletnog N.P. iz Zaječara koji je otvorio stranicu"Vukašinovićke u dom, Mateju u grob"

Gej lezbejski info centar podneo je krivične prijave protiv više lica koji su na socijalnoj mreži Fejsbuk otvarali stranice u kojima se vređa i preti Mateji Vukašinoviću, učesniku emisije "Pinkove zvezdice".

Centar je podneo prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal protiv maloletnog N.P. iz Zaječara koji je otvorio stranicu "Vukašinovićke u dom, Mateju u grob" u kojoj se preti Vukašinoviću na osnovu pretpostavljene seksualne orijentacije, ugrožava njegova bezbednost i vređa njegovo dostojanstvo.

"Od Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal zahtevamo da u što kraćem roku reaguju u skladu sa zakonom kako bi zaštitili maloletno lice, naročito što ovo nije ni prva i ni poslednja Fejsbuk stranica na kojoj se Mateja Vukašinović javno maltretira.

Takođe, pozivamo organizacije za zaštitu prava deteta da ne ostanu neme kada je ovaj slučaj u pitanju. Posebnu kritiku upućujemo Ministarstvu omladine i sporta koje je vodilo kampanju protiv govora mržnje na internetu koja nije dala zadovoljavajuće rezultate", poručuju iz GLIC-a.

Foto Zorana Jevtić
Foto Zorana Jevtić

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja