SVIREPE PRETNJE BOŠNJAKA IVANOVIĆU: Ivane, ubićemo te i silovaćemo ti porodicu!
Foto: Marina Lopicic

Skandalozno: Voditelju TV Prva prete smrću zbog vica

SVIREPE PRETNJE BOŠNJAKA IVANOVIĆU: Ivane, ubićemo te i silovaćemo ti porodicu!

Stars -
Ivanovića na društvenim mrežama nazivaju četnikom i izdajnikom, dok njegovoj ćerki Staši i bivšoj supruzi Zorici prete silovanjem

Dok televizija BiH traži ukidanje emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ zbog vica koji je voditelj TV Prva ispričao u svom šouu, Bošnjaci Ivanoviću prete smrću, kao i silovanjem članova porodice.Prašina koja se podigla kada se Ivan na neprimeran način našalio na račun Bosanki, očigledno ne može da se slegne jer pretnje na račun popularnog šoumena stižu iz minuta u minut.Jedno od najpopularnijih TV lica u Srbiji na društvenim mrežama nazivaju četnikom, izdajnikom i drugim pogrdnim imenima, dok su pojedinci otišli toliko daleko da voditelju poručuju kako će mu silovati maloletnu ćerku i bivšu suprugu.Pored toga usledili su brojni protesti u BiH, a tamošnji mediji su konstatovali da je on na ovaj način „uvredio više od 20.000 žena koje su silovane tokom rata“. Zbog šale je pokrenuta i internet peticija, kojom se od Ivana traži javno izvinjenje u narednoj emisiji.

Svestan da je pogrešio, u toku jučerašnjeg dana voditelj se oglasio na Tviteru i našim susedima se lično izvinio zbog šale.- Izvinjavam se svima koje je uvredilo moje obraćanje u petak. Veliki sam protivnik rata i nasilja. Očigledno ne poznajem dovoljno prilike u BiH - napisao je on.Ovim povodom pokušali smo da kontaktiramo sa Ivanom, koji do zaključenja broja nije odgovarao na naše pozive.

Reagovanje TV PrvaOSUĐUJEMO POZIV NA LINČ IVANOVIĆATelevizija Prva juče je izdala saopštenje u kome oštro usuđuje pretnje smrću upućene njihovom voditelju.Na pitanja pojedinih medija u vezi sa spornom izjavom voditelja šoua „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, Prva srpska televizija odmah je reagovala jasnim stavom da nam nikad nije bila namera da uvredimo ičija osećanja i da nam je zbog toga žao. Takođe, voditelj se lično odmah oglasio i uputio javno izvinjenje. To je, dakle, bilo prva reakcija. Svaka dalja objašnjenja očigledno služe svrsi tendencioznog raspirivanja mržnje. Ne želimo da budemo deo toga. Prva TV je uvek oštro osuđivala svaki oblik nasilja ili podrške nasilju. Isto tako, najoštrije osuđujemo pretnje smrću voditelju Ivanu Ivanoviću - stoji u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track