TANJA SAVIĆ: Nisam glumila zvezdu kao Slavica Ćukteraš!
Foto: Damir Dervišagić I Printscreen

Intervju

TANJA SAVIĆ: Nisam glumila zvezdu kao Slavica Ćukteraš!

Stars -

Folk pevačica u intervjuu za Stars govori o svom muzičkom povratku, odnosima s direktorom „Granda“, otkriva da li mu je posle toliko godina okrenula leđa i da li je popularna kao nekad

Kad je pre dve nedelje premijerno na Pinku predstavila svoj povratnički singl „Švaler“, pevačica Tanja Savić vratila se na naslovne strane svih srpskih novina jer je to za sve bio znak da je napustila „Grand“ i priklonila se suparničkoj izdavačkoj kući „Siti rekords“. Budući da se o tome pisalo skoro dve godine, intervju s takmičarkom prve sezone „Zvezda Granda“ počeli smo upravo ovom temom. Šta je istina i za koga si snimila pesmu „Švaler“?- Pesmu „Švaler“ još nisam izdala ni za jednu izdavačku kuću. Premijera je bila na Pinku u emisiji „Ami Dži šou“, što je bio povod za razna pisanja o tome kako sam napustila „Grand“. Inače, ta pesma je namenski pisana za mene i kad sam je prvi put čula, ostala sam bez teksta. Potpuno drugačije od svega što sam snimala, a ipak sam to negde ja, upakovana u komercijalni fazon. Svi iz moje okoline na prvo slušanje odlepili su na pesmu i onda sam shvatila da mi je potreban spot koji se razlikuje od svega trenutnog na sceni. U kakvim si odnosima sa Sašom Popovićem?- U odličnim. Nema razloga da bude drugačije. Dok si bila u Australiji, on ti je mnogo pomogao, na šta se to konkretno odnosilo?- Istina je da smo za vreme mog boravka u Australiji stalno bili na vezi. Pomogao mi je da koliko-toliko budem medijski zastupljena iako nisam bila u Srbiji. Priča se da ti je on kupio prethodnu pesmu jer si imala finansijskih problema.- Saša je kupovao pesme svima u „Zvezdama Granda“ za vreme trajanja ugovora. To je jedina istina. Popović je jednom prilikom izjavio da biste Slavica Ćukteraš i ti sada imale više posla da na početku karijere niste glumile velike zvezde.- Ja nikada nisam glumila. To sam što sam. Možda se u nekim momentima nisam najbolje snalazila, ali daleko je to od glume. - Zaista joj želim svu sreću. Ništa lepše od takvih vesti. U jednom periodu pričale ste o zajedničkom duetu, zašto se to nije ostvarilo?- Nismo imale adekvatnu pesmu. To je jedini razlog. Mnogi komentarišu da ti je karijera krenula nizbrdo otkad si se udala, zapravo otkako ti je muž menadžer.- Ranije sam se osvrtala na te komentare, ali sam konačno shvatila da ne treba da čitam žutu štampu, već da delima pokažem suprotno. Evo već dva vikenda, od izlaska nove pesme, diskoteke su krcate, a uveliko traju dogovori za ovo leto. Izgleda da neću imati vremena ni da odem na odmor.

Na kakve ste sve prepreke nailazili ti i Dušan za sve ove godine braka?- Nema te prepreke u braku koja ne može da se prevaziđe ukoliko je u pitanju velika ljubav. Da možeš da vratiš godine, da li bi nešto promenila?- Svi smo mi ljudi i svi mi grešimo, ali važno je da se na greškama nauče neke stvari. Na kraju krajeva, sve je to od boga. Nedostaje li ti ogromna popularnost koju si imala nakon „Zvezda Granda“?- Ne vidim prostora za ovu vašu konstataciju. Niko sa mnom nije 24 sata dnevno da može da zna da li mi neko prilazi na ulici da se slika sa mnom, da li dobijam poklone od fanova, poruke i ostalo. Sasvim je normalno u karijeri imati uspone i padove. Ukoliko neke pesme nisu dobro prošle kod naroda, ne znači da se nečija karijera ugasila. Trenutno pregovaram sa ekipom o albumu i mislim da ćemo posle toga mnoge stvari demantovati. Da li će ti pesma „Švaler“ pomoći da vratiš staru slavu?- „Švaler“ je već hit. Preko noći je ta pesma sve promenila. Pogledajte malo Jutjub, izađite u neki klub, pa će vam stvari biti jasne kao dan. Za samo deset dana mi je napravila haos u pozitivnom smislu. U kakvim si odnosima s porodicom? Nekad si pričala da su te izdali.- U odličnim smo odnosima. Redovno ih posećujemo i mesta za te priče nema. Koja je najveća cena popularnosti?- Privatnost, definitivno. Ponekad poželim da se prošetam do marketa onakva kakva se i probudim, ali mnogo je pogleda usmereno u tebe kad si javna ličnost.

Moji sinovi znaju da im je mama poznataTanja Savić u braku s Dušanom Jovančevićem ima dvojicu sinova, Maksima (5) i Ðorđa (3,5). Kaže da nije stroga mama.- Mislim da je s decom najbolje postići neki balans. Nije dobro ni kad si strog ni kad u svemu popuštaš. Ja sam zlatna sredina i to se zasad pokazuje kao najbolji rezultat.Da li su Maksim i Ðorđe svesni da im je mama poznata ličnost?- Jesu. Vole da me vide na televiziji, izmamim im osmeh na licu. Ranije su bili zbunjeni, sada su svesni toga.

Katarina Lekić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track