SRBIJA U FINALU EVROVIZIJE: Sanja Vučić oduševila! Evo koje zemlje su prošle dalje
Foto: Printskrin

Slavimo!

SRBIJA U FINALU EVROVIZIJE: Sanja Vučić oduševila! Evo koje zemlje su prošle dalje

Stars -

Večeras je u Stokholmu u "Gloub areni" održano drugo polufinale 61. takmičenja za "Pesmu Evrovizije". Srpska predstavnica Sanja Vučić nastupila je pod rednim brojem 6 i obezbedila plasman u finale. Sanja se predstavila pesmom Ivane Peters "Goodbye" a svojm nastupom je oduševila sve.

Sanju su na sceni pratili prateći vokali, kao i baletski igrač. Pored Srbije, za plasman za finale borili su se Letonija, Poljska, Švajcarska, Izrael, Belorusija, Irska, Makedonija, Litvanija, Australija, Slovenija, Bugarska, Danska, Ukrajina, Norveška, Gruzija, Albanija i Belgija.

Deset takmičara, koje je izaberao stručni žiri i publika pridružiće se u finalu, 14. maja predstavnicima Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte, ali i direktnim finalistima Nemačkoj, Španiji, Velikoj Britaniji, Italiji i Francuskoj i domaćinu Švedskoj.Inače, od ove godine izmenjen je način glasanja. Stručni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeliće odvojen skup poena od 1 do 8, odnosno 10 i 12.

Gledaoci su glasali putem mobilnih telefona, slanjem SMS-a a koristili su i zvaničnu aplikaciju. Sanja Vučić je večeras oduševila sjajnom izvdebom peme "Goodbye" i plasirala se u finale.

Tok druge polufinalne večeri:

Pogledajte kako je izgledao Sanjin nastup:

22:59 Nakon sabiranja glasova stručnog žirija i SMS poruka izabrane su zemlje koje će se naći u finalu.

Letonija, Gruzija, Bugarska, Australija, Srbija, Poljska, Izrael, Litvanija i Belgija.

22:46 Voditelji su zatvorili glasanje.

22:30 Nakon svih nastupa otvoreno je glasanje. Publika može da glasa putem moblinih telefona, slanjem SMS poruka.

22:25 Belgiju predstavlja mlada Laura Tesoro sa pesmom "What’s The Pressure". Talenat za muziku nasledila je od roditelja.

22:21 Albanija se predstavila Enedom Tarifa sa pesmom "Fairytale". Ona je sa samo 6 godina je pokazala muzički talenat uečešćem u raznim takmičenjima.

22:17 Gruziju predstavlja Nika Košarov i Jang gregorijan lolitas sa pesmom "Midnight Gold".

22:14 Norvešku predstavlja pevačica Agnet sa pesmom "Icebreaker"

22:09 Ukrajinu predastavlja Đamala sa pesmom "1944". Ona peva, komponuje i glumi. Postala je popularna nakon učešće u jednom šou programu. Svoj prvi album je snimila sa samo 9 godina.

22:03 Dansku predstavlja tročlani bend Lajthaus Iks sa pesmom "Soldiers Of Love".

21:59 Bugarsku predstavlja Poli Genova sa pesmom "If Love Was A Crime".

21:55 Sloveniju predstavlja Manuela sa pesmom "Blue And Red".

21:50 Ove godine i Australija nastupa a nju predstavlja Dami In koja je nastupila sa pesmom "Sound of silence". Osvojila je srca australijanske publike svojim lepim glasom.

21:47 Litvaniju predstavlja Doni Montel sa pesmom "I’ve Been Waiting for This Night". On je takođe već jednom nastupio na Evroviziji.

21:43 Makedoniju predstavlja Kaliopi sa pesmom "Dona". Ona je već 2012. godine predstavljala svoju zemlju na pesmi Evrope. Poznata je po svom lepom glasu.

21:39 Irsku predstavlja Niki Birn sa pesmom "Sunlight". On se inače u mladosti bavio fudbalom i igrao je u mnogim klubovima.

21:31 Šesta po redu nastupa naša predstavnica Sanja Vučić sa pesmom "Godbye". Sanja ima 22 godine a dolazi iz Kruševca. Pesmu je radila Ivana Peters, a večeras ima priliku da je čuje ceo svet.

21:27 Belorusiju predstavlja Ivan sa pesmom "Help You Fly". Njegova ideja je bila da nastupi go na Evroviziji u društvu vukova, što se na kraju ipak nije desilo.

21:23 Izrael predstavlja pevač Hovi Star sa pesmom "Made Of Stars". Inače Hovi se bavi friziranjem i voli da imitira ljude. Životni san mu je da nastupi na ogromnoj sceni, što se upravo i desilo.

21:20 Švajcarsku predstavlja Rika sa pesmom "The Last Of Our Kind". Ona ima neobičan nastup, tokom kog se iza pevačice mogao videti dim.

21:16 Poljsku predstavlja Mihajl Zpak sa pesmom "Color Of Your Life". Ovaj pevač je sa 9 godina imao prvi nastup, a Evrovizija je šansa da ga svi upoznaju.

21:12 Letonija je prva nastupila, a mladi pevač Justs predstavio se pesmom "Heartbeat". Pesmu je pisala prošlogodišnja predstavnica Letonije. Njegov uzor je Majkl Džekson.

21:06 Voditelji su zapevali i zaigrali kako bi na što bolji način otovrili drugo veče Evrovizije. Na sceni su im se pridružili i igrači a ceo performans izgledao je spektakularno.

21:01 Voditelji Petra Mede i Mans Zelmerlev su otvorili drugo veče Evrovizije.

Pogledajte kakva euforija je valdala tokom polufinalne večeri:

Navijači su bili žestoki, čak su se peli i na stolove:

Pogledajte kako je izgledala atmosfera uoči početka druge večeri Evrovizije:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track