TVOJE LICE ZVUČI POZNATO: Halid pobedio pa i iz svog džepa izvadio 1.000 evra
Foto: TV Prva/ Aleksandar Krstović

Humanitarni karakter

TVOJE LICE ZVUČI POZNATO: Halid pobedio pa i iz svog džepa izvadio 1.000 evra

Stars -

Šou koji ulepšava nedeljno veče i opušta pred radnu nedelju donosi nam 10. epizodu prepunu smeha i zabave.

Sve već znate: poznate ličnosti imitiraju popularne domaće i svetske muzičke zvezde, a njihov nastup ocenjuju publika, drugi takmičari i žiri.

Ono što je posebno bitno kod ovog formata jeste da za razliku od većine programa ovog žanra, nema eliminacije učesnika. Poeni koje takmičari osvoje se sabiraju i na osnovu njih se pravi rang lista, sve do polufinalne emisije.

Šou je humanitarnog karaktera te će tako pobednik novac koji je prikupljen glasovima, dodeliti onima kojima su ta sredstva potrebna, a po svom ličnom izboru.

Ove godine intrigantni i zabavni takmičari Nikola Rokvić, Bogoljub Mitić Đoša, Daniel Kajmakoski, Halid Muslimović i Neša Bridžis, Ivana Peters, Ana Grubin, Katarina Ostojić Kaya, Dara Bubamara i Suzana Mančić izenadiće nas svojim talentom da se uvuku u uloge domaćih i stranih muzičkih zvezda i pokažu kako se snalaze u njihovoj koži.

Željko Joksimović je specijalni gost ove epizode.

23:50 Večerašnji pobednik je Halid Muslimović sa 78 poena. On nagradu od 1000 evra dodeljuje Fondu "Zajednički put" iz Prijedora koji pomaže osobe sa invaliditetom. Halid će uz ovaj iznos, Fondu lično dodati još 1.000 evra.

Evo kako je proteklo takmičenje:

Željko:

Suzana – 4Ana Grubin – 7Halid – 5Đoša – 2Dara – 8Neša - 6Ivana - 9Nikola - 3Kaja - 10Daniel - 12

Ivan:

Dara 7Đoša 2Suzana 4Ana Grubin 10Nikola 3Halid 8Neša 6Kaja 5Ivana 9Daniel 12

Ana:

Đoša 8Suzana 6Halid 12Ana Grubin 7Dara 2Nikola 5Ivana 4Kaja 3Neša 9Danijel 10

Vlado:

Dara 9Đoša 5Ana 6Halid 8Suzana 7Nikola 4Neša 2Kaja 3Ivana 10Danijel 12

Glasanje takmičara:

Kaja 5 HaliduNikola 5 HaliduIvana 5 HaliduDara 5 HaliduNeša 5 HaliduHalid 5 DanijeluĐoša 5 HaliduAna 5 HaliduDaniel 5 HaliduSuzana 5 Halidu

23:14 Đoša nas je podsetio na još jednu legendu – Luisa (“Opa, opa”).

"Mislim da ću na neki način, bar fizički da ličim na njega. Bio je predivan čovek, fenomenalan i poseban muzičar. Ko ga nije slušao uživo, ne zna šta je propustio. Fizički ću ličiti ali potrudiću se vokalno bar malo da ličim, bar njegovu energiju da prenesem".

"Skinuo si pokrete fenomenalno, verno si izgledao u nekim trenucima da sam morao da okrenem glavu. Svaka čast", rekao je Vlado.

"Svaka čast za masku. Međutim, nije mi se dopalo jer iako ne znaš da pevaš, mogao si bar tekst da naučiš besprekorno. Ja bih se potrudio da ispoštujem njegov lik i delo. To je moja mala zamerka. Đoša je pokušao da objasni da je od uzbuđenja i želje da se predstavi što bolje, zaboravio na trenutak reči ali Željko je ostao neumoljiv:

"Đošo, mi smo ovde neki žiri i mislim da možemo da kažemo šta mislimo. Bio si vrlo korektan."

"Prvo sam se šokirala kada sam ga videla. Opet pohvale za maskere. Raspoložila sam se, mnogo lepa pesma. Sjajno si odradio imitaciju. Znam da si jako želeo ovu imitaciju i ispunila ti se želja", rekla je Ana.

"Mislim da je Đoša konačno pronašao dimenzije. Malo si žurio, kasnio za tekstom ali nije lako disati sa tim stomakom, to ja najbolje znam", rekao je Ivan

23:00 Sa scene se potom zaorio hit narodnjak jednog od učesnika šoua "Oj, jarane, jarane" Halida Muslimovića.Ivana Peters kao Halid je bila odlična:

"Ja sam na ovu desetu, jubilarnu epizodu Halid Muslimović. Drago mi je da mogu da ga nasmejem, mada njega nije teško nasmejati. Nema komplikovanih trilera, peva onako strejt. Pokazao mi je jednu foru sa obrvom, pomagao mi je na probi."

Ceo nastup režirao je Vlado Georgiev. Kamila, sablje, drugari, oaza i jedna žena.

"Ja sam prezadovoljan. Jedino što je izostalo - kamila je trebalo da propadne kroz oazu. Falio je pesak da bude peščana dina. Sve ostalo fantastično. Moram i masku da pohvalim. Sjajno", rekao je Vlado.

"Drago mi je što vidim Ivanu pa makar i u liku Halida. Sve radiš na perfektan način. Siguran sam da ti kompletno cela nova energija jako prija, da se izmestiš iz relnog života. Tvoj vokal nećemo da pominjemo iako znam da odlično pevaš narodnu muziku. Želim da ti čestitam na Evrosongu i želim ti još jednu pobedu za Srbiju", rekao je Željko.

"Fascinira me što ima osmeh isti kao Halid. Pevanje neću da komentarišem. Pohvale za maskere i pohvale za Vladu za ovako divan nastup", rekla je Ana.

"Ja sam dugo čekao ovaj nastup, zato što se ova koreografija, režija ispisivala u ugostiteljskim objektima. Lepo je dati mogućnost jednom umetniku kao što je Vlado da prospe sve svoje ideje na scenu. Žao mi je što nije kamila mahala nogama kako je Vlado zamislio. Baš si ličila na Halida, malo si se zasmejala, omašila matricu. Vlado se obradovao svojoj posrnuloj kamili i oazi. Luda tačka, svi smo se zabavili", rekao je Ivan.

22:45 Još jedna fenomenalna maska oduševila je žiri - Neša Bridžis u ulozi Stromae, "Tous les memes".

"Umetnik koji je uneo novi muzički pravac. Drago mi je što ću da imitiram Stromaju, već sam dobio vetar u leđa od promaju. Najteži zadatak do sada, opet da tumačim dva lika i to na francuskom, koji uopšte ne kapiram. Poruka pesme – svi su isti", rekao je Neša.

Njemu su tokom nastupa ispale slušalice što je Nešu razljutilo.

"Pohvalio bih masku, glumu. I naravno plesače i sceni i sve ostalo", rekao je Vlado.

"Baš sam uživao u onoj esenciji u tvom nastupu. Nije ni malo lak zadatak. Ni sam izvođač ne bi ponovio uvek numeru isto kako treba", rekao je Željko.

"Sve pohvale što si pevao na francuskom, razumem te skroz. To nije ni malo lako. Nezogodno kada moraš da pevaš na jeziku koji ne razumeš uopšte. Potpuno si ušao u lik i odradio zadatak kako treba. Pohvale i za ples. I da pohvalimo koreografe i plesače koji su iz emisije u emisiju odlični", rekla je Ana.

"Neću komentarisati po segmentima Mislim da si suviše mnogo pažnje posvetio tome što ti ispala bubica. Numeru si odradio odlično, to što te mučilo je tvoj problem. Izveo si svoju pesmu, govorio si pesmu na francuskom, izborio si se sa svim demonima, nema razloga da budeš ljut, pružio si svoj maksimum koji uopšte nije mali", rekao je Ivan.

22:28 Usledila je scena iz kultnog filma zbog koga su mnoge generacije upisivale plesne škole. Halid Muslimović kao Patrik Svejzi i Suzana Mančić kao Dženifer Grej iz kultnog filma “Dirty dancing” i numera “Time of my life”.

Halid je imao problem sa tekstom na engleskom:

"Ovaj ples može da bude prljaviji nego što jeste. Ne znam engleski, ne znam šta ovo znači. Naučiću", prokomentarisao je pevač.

"Patrik je fenomenalan ima živce ko konopce. Patrika ne menjam. Jak je brate mili, može da digne mojih 70 kila", pohvalila je Suzana svog partnera i dodala: "Nisam ja za lake zadatke. Patrik tamo samo igra i nije imao samo dva dana za probu. Preveli smo na srpski da nas ceo svet razume. Halide, da smo se ranije sreli bilo bi drukčije sve, bili bismo plesačke zvezde."

"Ja bih se fokusirao na Halida. Ovo je tvoje najbolje izdanje u ovoj sezoni. Nadam se da će te kolege takmičari izglasati za pobednika. Pohvalio bih i Suzanu, predivna, preslatka, tebi su godine krenule unazad", rekao je Vlado."Uživali smo. Halide, Patriče. Mislim da si pogrešio profesiju, mislim na žanr. Rođen si pop pevač. Ovo je tvoj neki fah. Bio si fantastičan, video se trud. Suzana ti si bila predivna u ovom prljavom plesu. Malo te Patrik isprljao, ali bila si fatastična. Intonacija odlična, pevala si odlično. Baš sam impresioniran", rekao je Željko.

"Ovo je toliko bilo dobro. Šteta što ti produkcija nije više davala plesačke zadatke. Žao mi je što publika ne vidi koliko se trudite i koliko vežbate. Ovo je bilo fenomenalno. A Suzana sve lepše izgleda, a i mnogo ti lepo stoji ta kosa. Volela bih da izgledam kao ona kada budem u tim godinama", rekla je Ana.

"Pohvalio bih Suzi, jako dobra tačka. Izgledaš fenomenalno. Bila si zaista odlična i ovaj nastup biizgledao drugačije da ti nisi dala pečat. Ja Halide od prvog tvog nastupa kažem da ličiš na Patrika. Taj kostim nije dobar za švaleraciju, ostaju tragovi. Ovaj vaš nastup me zabavio beskonačno. K’o Bosanac kad upozna trebu na moru iz inostranstva. I đuskanje vrhunsko", rekao je Ivan.

22:09 U sećanje na nedavno preminulog pevača Prinsa, Daniel Kajmakoski priredio je imitaciju za pamćenje – “Purple rain”.

"Prins je bio veliki autor, kompozitor, legenda. Kada ga slušaš imaš poseban osećaj koji ne možeš rečima da opišeš. Biće emotivno i veoma lepo. Upoznao sam ga. Kada sretnete takvog čoveka, u šoku ste. Ostavio je normalan utisak, veoma lep osećaj i super je iskustvo upoznati takvog jednog čoveka".

Na sceni su zajedno sa Danielom pevali Vlado, Željko i Ana. Bilo je veličanstveno, nastup je ispraćen burnim aplauzom.

"Daniele, mislim da teško je biti Prins, teško na bini kada su njih dvojica iza tebe. Najbolja vest je da si bio ravnopravan u ovom nastupu. Čestitam ti na tome. Mnogi bi se povukli pre nego što bi počela numera", rekao je Ivan.

"Ja malo, a Vlado i Željko su bili odlični. Daniel je bio fenomenalan. Pohvalila bih maskere, kostimografe, sve ali Daniel je svojom energijom doneo utisak kao da je stvarno Prins bio ovde", rekla je Ana.

"Daniel se snašao strava. I ličiš malo", rekao je Vlado.

"Bila je čast. Daniele bio si fantastičan. Prava si zvezda, uvek odgovariš zadatku kako treba. Pohvalio bih kostim i tvoj izgled. Drago mi je da sam bio deo ovog šoua", rekao je Željko.

21:55 Dara Bubamara imitirala je Mariju Šerifović (“Pametna I luda”).

"Mara je odlična pevačica, dobar drug. Trudiću se da budem fantastična, sve je kod nje emocija", kaže Dara.

Pevačica je dala sve od sebe da skine i pokrete i glas i da sve to zvuči emotivno. Kako Dara sve voli da objasni, pokazivala je i da ispod majice ima sloj sunđera.

"Daro, izađi iz lika, još uvek si Marija. Zaista sam impresioniran, ti si jako talentovana osoba, jako lepo pevaš. Ovo je bila odlična imitacija. Ne mislim da mora da bude 100 kao original, mora da postoji esencija ali ti se sve odradila fantastično i ja ti iskreno čestitam", rekao je Željko.

Željko je imao samo jednu malu zamerku – a to je da je jedan deo u pesmi otpevan “narodnjački”.

"Ja bih da te pohvalim ali ne slažem se sa Željkom, meni nisi imala esenciju, to mi je strašno nedostajalo u tvom nastupu. Maska je bila dobra. Ne moraš da pokazuješ salo, imaćeš tezgu u subotu. Odlično si pevala, bravo", rekao je Vlado.

"Tek sad sam shvatila da Dara ima umiljat glas dok peva što se meni dopada i dopada mi se što si potpuno ušla u ulogu. Super je bilo ovo večeras, odlično. Ivan: Mislim da si pokazala koliko je za tebe lakše kada znaš pesmu. Ne mogu, a da ne primetim da više ličiš na mene nego na Mariju pogotovu kada digneš majicu. Bio je dosta dobar nastup", rekla je Ana.

21:34 Momak za kojeg ne postoje granice kada su u pitanju transforamcije - Nikola Rokvić imitirao je damu snažnog glasa, Kristinu Agileru (“Express).

"Dobar je zadatak i težak izazov. Sa zlom sestrom sam pao, a sa Kristinom očekujte da poletim", rekao je Nikola za novi izazov. Uz seksi pevačice na sceni, Nikola je dao svoj maksimum da isprati zahtevnu koreografiju. Žiri je nakon ove imitacije bio podeljen.

Ivanu je bilo veoma naprijatno da gleda u Nikolu te je zbog toga morao više da gleda u igračice ali što se tiče glasa, Rokvić je dobio sve pohvale:

"Pitanje da li je Kristina ikada pevala ovako kao što si ti pevao. Meni je ovo bolesno, ti si bio super, ja bih ti sve oprostio ali te crvene gaće, to jedna dama sebi nikada ne bi dozvolila".

"Ipak si gledao", dodao je Nikola.

"Bio si odličan, bravno, ne mešaš nešto posebno ai sve ostalo, svaka ti čast", zaključio je Ivan.

"Verovatno su te crvene gaće zbog noktiju. Nikola je i ovaj zadatak kao i sve prethodne uradio savršeno. Što se igranja tiče, sam je priznao da nije nešto vešt u tome ali sve ostalo je super bilo", rekla je Ana.

"To je jedan novi izazov, šou", dodao je Nikola.

"Setio sam se na koga mi ličiš – na Jovanu Tipšin, to mi je komšinica", rekao je Ivan.

"Ti znaš koliko ja cenim tebe kao solistu, mladog umetnika, ti to sve znaš. Pohvalio bih produkciju i plesnu grupu koja je napravila odličan performans. Ali moram da ti priznam da jedina stvar koja nije bila dobra si - ti, meni se to nije dopalo. I dalje si odličan pevač ali to nije to", rekao je Željko.

"Ja sam bio veoma iznenađen kada si se pojavio na sceni. Pokušaću da budem diplomata što inače nisam. Ukrale su ti plesačice šou, toliko dobrih plesačica na jednom mestu i nekako si se utopio u masu, nisi dominirao", rekao je Vlado.

"Mislim da je jako talentovan muzičar i čast mi je glumiti njega. Pravi ozbiljni muzičar i to jako cenim kod njega", prokomentarisala je Kaja Joksimovića.

U pesmi "Nije ljubav stvar", specijalni gost bio je Nenad Mahmutović s kojim je Željko sarađivao u spotu i približio reči osobama sa oštećenim sluhom.

Jezikom znakova, voditeljka Marija se zahvalila mladom Nenadu na gostovanju.

Željko je bio impresioniran i smatra da je Kaja ovo fantastično izvela:

"Pozdravio bih Nenada koji je to emotivno uradio kao na spotu. Svaka ti čast, samo nastavi tako."

"Ja sam oduševljen maskom stvarno. Složili smo se Željko i ja da ličiš na Muharema Serbezovskog. Zbog matrice si pevala niže ali za trud ti znaš da ja imam strpljenja", rekao je Vlado.

"Mislim da je nezahvalno bilo pevati pesmu Željka pogotovu ako on sedi ovde. Meni više ličiš na Đoganija nego na Muharema ali svako ima svog heroja. Mislim da si ti sve uradila što je u tvojoj moći da nastup bude kvalitetan", rekao je Ivan.

"Stvarno si super otpevala i tu mimiku i Željkove pokrete si dobro uradila", rekla je Ana.

21:04 Prva je nastupila Ana Grubin kao zanosna svetska Zvezda Ariana Grande (numera “Focus”). Ana je blistala na sceni i u potpunosti dočarala pop pevačicu. Žiri je bio oduševljen imitacijom šarmantne voditeljke.

"Ana, ti si pogrešila profesiju, uz malo truda to može da bude svetski. Čestitam ti stvarno", rekao je Željko.

"Rekla sam još u prvoj emisiji da je Ana sjajna i složila bi se sa Željkom da je promašila profesiju, ne zato što je loša voditeljka. Svaka čast Ani koja peva odlično, rame uz rame sa Danielom, Ivanom, skidam kapu", rekla je Ana.

"Bio je dobar nastup, letelo je perje sa ovih igračica. Mislim da od Lejdi Gage pokazuješ da si zaslužila da si u šouu. Uvek možeš da se vratiš voditeljstvu ako ti dosadi pevanje", rekao je Ivan.

Vlado se u svom stilu našalio na prethodne komentare:

"Slažem se da može da promeni profesiju i da može da bude odlična igračica. Posmatrajte sada reakciju Ane. Teško joj je prihvatiti kritiku i teško joj je privhatiti kompliment. Bravo."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track