ZVEZDE GRANDA: Dalje su prošli Džejla, Barbike, Aleksandra, Daniel i Stefan!
Foto: Printskrin

Muzičko takmičenje

ZVEZDE GRANDA: Dalje su prošli Džejla, Barbike, Aleksandra, Daniel i Stefan!

Stars -
Za dalji prolazak u duelima su se borili muški i ženski kandidati organizovani u duele

Druga faza takmičenja "Zvezde Granda" odavno je počela. Takmičari su na glamuroznoj sceni pevali po novim pravilima, u duelima.

Prema novim pravilima ispred žirija pevaju po dva kandidata od kojih prolazi jedan, oba, ili ni jedan, odnosno postojaće muški i ženski dueli.

U dalji krug takmičenja u prošli su: Džejla Ramović, Suzana i Slađana Vasić - Barbike, Aleksandra Mledenović, Daniel Savić i Stefan Arsenijević.

Šestočlani žiri ostao je u nepromenjenom sastavu - Šaban Šaulić, Zorica Brunclik, Snežana Đurišić, Dragan Stojković Bosanac, Aca Lukas i Ana Bekuta, a kada su neodlučni u pomoć im stiže produkcija Granda - Saša Popović, Lepa Brena i Žika Jakšić.

Tok takmičenja

00:04 Počeo baraž!

23:22 Deveti duel - Daniel Savić i Elmedin Kadrispahić

Daniel peva pesmu "Odiseja" Lea Martina. Druga pesma je "Dajte vina hoću lom" Harisa Džinovića. Daniel je dobio pet glasova.

Elmedin peva pesmu "sumorno jutro" Ljube Aličića. Druga pesma je "Kletva" Luisa. Elmedin je dobio pet glasova.

Kandidat broj dva ide dalje, po odluci produkcijskog žirija. Kada je to čuo krenule su mu suze.

23:07 Osmi duel - Zoran Simeunović i Pavle Vitanov

Zoran peva pesmu "Nisam te ponizio" Šerifa Konjevića. Druga pesma je "Venčanica" Radeta Lackovića. Zoran je dobio jedan glas.

Pavle peva pesmu "Majko, sve ti opraštam" Šabana Šaulića. Druga pesma je "Opet sam ti u kafani" Harisa Džinovića. Pavle je dobio dva glasa.

"Kandidat broj jedan, boga mi nije dobro. Ništa gore nisam čuo. bio si toliko falš i toliko haotičan. Preznojio sam se dok sam te slušao. Kandidata broj dva ponela slava od prošli put. Bio si čistiji ali sve drugo boza i zato nisam glasao", rekao je Bosanac oštro ali iskreno.

"Ja sam jedva čekao da se on pojavi i da ga čujem. Ali ništa od toga. Kandidat broj dva pristojno otpevao ali može dosta bolje. Čudi me da ste pobacili toliko", rekao je Šaban.

Produkcijski žiri odlučio da oba kandidata idu u baraž.

22:56 Sedmi duel Katarina Spasojević i Zvezdana Stevanović

Katarina peva pesmu "Ima jedan svijet" Stjena. Druga pesma je "Carte blanche" grupe Oktobar 1864. Katarina je dobila 6 glasova.

Zvezdana peva pesmu "Jutro" Jelene Tomašević. Druga pesma je "Živim za to" Alegro benda. Zvezdana je dobila jedan glas.

Katarina je direktno prošla u sledeći krug.

22:47 Šesti duel - Benjamin Kermo i Semil Dedić

Benjamin peva pesmu "Svako ima onog koga nema" Saše Matića. Druga pesma je "Moj dilbere" Safeta Isovića. Benjamin je dobio tri glasa.

Semil peva pesmu "Plavuša" Kice slabinca. Druga pesma je "Produži dalje" Zdravka Čolića. Semil je dobio šest glasova.

Semil je direktno prošao dalje.

22:33 Peti duel - Aleksandra Mladenović i Silvana Gušani

Aleksandra peva pesmu "Ko će da te voli bolje nego ja" Zorice Brunclik. Druga pesma je "Zabraniću srcu da te volim" Cece Ražnatović. Aleksandra je dobila tri glasa.

Silvana peva pesmu "Uđi slobodno" Lepe Brene. Ona je dobila jedan glas.

"Druga devojka je više imala treme što je sputavalo da se pokaže u boljem svetlu. Malo si zakazala, žao mi je", rekla je Bekuta.

"Ja nisam glasao ni za jednu. Prvi kandidat je mnogo hteo a malo započeo. Mikrofon u ruke i biće bolje sledeće godine", rekao je bosanac.

"Htela sam nekom da dam glas pa sam se opredelila za devojku broj jedan, ali nije baš dobro", rekla je Snežana.

"Dobro zvučite ali nema energije. Ti si od Zoricine energije imala samo rajf", rekao je Aleksandri Aca Lukas.

22:15 Četvrti duel - Martinijan Kirilovski i Stefan Arsenijević

Martinijan peva pesmu "Tajno moja" Tošeta Proeskog. Druga pesma je "Vagabundo" Gorana Karana. Martinijan je dobio pet glasova.

Stefan peva pesmu "Viđaš li mi staru ljubav" Šabana Šaulića. Druga pesma je "Bio sam pijanac" Šabana Šaulića. Stefan je dobio dva glasa.

"Dečku broj dva sam dala glas da bi mogao da ide dalje. Koliko si briljirao prošli put sada toliko nisi", rekla je Snežana.

"Slažem se sa Snežanom. Koliko se uprpio na početku, nije se do kraja otprpio", rekla je Zorica Brunclik za kandidata broj dva i dodala da kandidatu broj jedan čestita.

"Mnogo bolje si pevao prošli put, a kandidat broj dva je bio odličan. Ja ću sad da odšrafim taster i da ideš dalje", rekao je Aca Lukas.

"Pogodila me ova pesma Vagabundo, podseća me na moju mladost", rekao je Bosanac i zasmejao sve u studiju.

21:51 Treći duel - Suzana i Slađana Vasić - Barbike i Biljana Sulimanović

Barbike pevaju pesmu "Godinama", Ane Bekuta. Druga pesma je "Ti mi uvek trebaš" Verice i Marije Šerifović. Barbike su dobile 6 glasova.

Biljana peva pesmu "Ne dam ovo malo duše" Zorice Brunclik. Druga pesma je "Lep kao Bog" Cakane. Biljana je dobila 6 glasova.

Takmičarke pevaju bez matrice kako bi žiri doneo odluku.

"Meni je ovo prvi pravi meč kao utakmica. Ne znam za koga da glasam, pustio bih ih da pevaju dok neka ne pogreši, to bi bilo do prekosutra", rekao je Aca.

Zorica se složila sa njim i rekla da smatra da treba da pevaju i dalje.

"Drage moje Barbike, zahvaljujući vama dobila sam stranicu Dnevna doza na Fejsbuku. Sve ovo je bilo prelepo", rekla je Ana Bekuta.

Žiri ne može da se odluči i moli produkcijsku da oni odluče ali oni žele da sve bude po pravilima. Žiri je glasao da takmičarka broj dva ide dalje.

"Dušo moja, ovo je najlepše što sam skoro čuo. ako budeš prošla i ako ne budeš, javi se, ja ću džabe da ti uradim aranžman", rekao je Bosanac Biljani.

21:35 Drugi duel - Nenad Kostov i Haris Berković

Nenad peva pesmu "Bez tebe" Olivera Dragojevića. Druga pesma je "Ako su to samo bile laži" grupe Plavi orkestar. Nenad je dobio dva glasa.

Haris Berković peva pesmu "Zavet" Milana Topalovića Topalka. Druga pesma je "I tebe sam sit kafano" Harisa Džinovića. Haris je dobio pet glasova.

"Šta reći, meni su i jedan i drugi bili dobri", kaže Šaban.

"Obojica ste bili sjajni, ali u ovom predstavljanju mi kandidat broj dva bio moćniji", rekla je Snežana.

"Kandidat broj jedan malo šuška, ali nije toliki problem. Malo para uši ali nije strašno. Međutim, kandidat broj dva je u obe pesme bio konstantno dobar", rekla je Ana.

"Dobili ste vaspitno ne pritiskanje tastera. Kandidat broj dva je moj favorit, ali prošli put si bio bolji. Imaš sledeći put da grizeš da bi prošao. Da budeš sve bolji i bolji svaki dan. Kandidat broj jedan pevaš odlično ali si izabrao loše pesme i nemoj ti da komponuješ nego skini pesmu kako se peva. Zato nisam pritisnuo taster ni jednom ni drugom", rekao je Lukas.

Odluka produkcijskog žirija je da Haris ide dalje!

21:05 Prvi duel - Džejla Ramović i Milica Stanišić

Džejla peva pesmu "Ne dam na tebe" Jelene Tomašević. Druga pesma je "Ja volim svoj greh" Marije Šerifović. Džejla je dobila svih šest glasova.

Milica peva pesmu "Majko Jovanova" Zorice Brunclik. Druga pesma je "Korita Ivanova" Merime Njegomir. Milica je dobila šest glasova.

Zbog istog broja glasova, devojčice su otpevale po još dve pesmu bez matrice kako bi žiri utvrdio koja direktno ide dalje.

"Milicu sam odmah prepoznala po karakterističnom vokalu. Drago mi je što si ovde sa nama, jako si talentovana. Doduše premlada za ovo takmičenje, ali ako želiš idi slobodno dalje. Odlične ste bile obe, nema šta da se doda ni da se oduzme", rekla je Ana Bekuta

"Dve preslatke i pretalentovane devojčice. Ne znam šta ću da radim, videću", rekla je snežana Đurišić

"Ne znam šta da kažem kad su talentovane. Moraću dobro da razmislim", rekao je Šaban

"Ja sam zanemela kada sam vas čula. Naša muzika ne treba da brine, ima ko da je nasledi", rekla je Zorica Brunslik.

"Vas dve ćete biti sigurno velike zvezde. Ja vas obožavam obe", rekao je Aca Lukas.

http://www.youtube.com/watch?v=GQBJTw4yPZY

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track