(VIDEO) 11 GODINA BEZ MINIMAKSA Big Lale: Za mene nije umro, otišao je na turneju!
Foto: Printscreen

SVIMA NAM NEDOTAJE

(VIDEO) 11 GODINA BEZ MINIMAKSA Big Lale: Za mene nije umro, otišao je na turneju!

Stars -
Navršava se 11 godina od smrti Milovana Ilića Minimaksa.

Minimak je ostao upamćen kao zaštitno lice domaćeg šou biznisa i zabavnog televizijskog programa. Njegove radio i TV emisije bile su najslušanije, odnosno najgledanije, kao što su „Minimaks“, „Minimaksovizija“, „Fonto“, „Nedelja kod Minimaksa“, „Maksovizija“.

U svojim emisijama proslavio je brojne pevačica narodne muzike, među njima Lepu Brenu i Daru Bubamaru. Krajem 2004. godine, voditelju je transplantirana jetra u Univerzitetskoj klinici u Padovi. Umro je 9. februara u Padovi nakon duge i teške bolesti.

Poznati srpski mađioničar Lazar Antić, poznatiji kao Big Lale, na dan kada se obeležava 11 godina od smrti legendarnog TV voditelja i šoumena Milovana Ilića Minimaksa priznaje da mu preminuli drug i saradnik veoma nedostaje. Ali ne samo njemu, već i čitavom domaćem šou biznisu.

"Najviše mi Mića fali u situacijama kada se okupi staro društvo, počni da se pričaju vicevi, šale. Niko to ne ume da radi kao što je on znao. Za mene Minimaks nije umro, ne mogu i danas da prihvatim da više nije među nama. Ja volim da kažem da je on na dugogodišnjoj turneji sa koje još nije vratio - priča sa setom u glasu čovek koji je čuvenom voditelju bio desna ruka u njegovoj emisiji „Maksovizija“.

Njihovo prjateljstvo, a i saradnja, trajali su od polovine osamdesetih godina, kada se Big Lale prvi put pojavio u Minimaksovoj emisiji, i to sa folk zvezdom Lepom Brenom, kada je premijerno izvela numeru „Čačak, Čačak“.

Lale je zabavljao gledaoce Minimaksove emisije trikovima oko dve decenije, sa kraćim prekidima, sve do poslednjeg izdanja emitovanog 2004. godine.

* Imali smo mi i težih trenutaka, ali nisu trajali ovoliko godina.* Ni smešnije zemlje, ni namrštenijih ljudi!* Pravi ljudi na prava mesta. Ali, gde naći tolike zatvore?!* Ako tvoji pobede, onda si heroj. Ako tvoji izgube, onda si - terorista.* Evropo, ne možeš ti toliko da se ujediniš koliko mi možemo da se razjedinimo!* Svet nas mrzi zbog vere: verujemo samo u sebe.* I oni koji ćute mogu da pogreše.* Ko tebe aplauzom, ti njega - odlikovanjem.*Neću otići u raj, imam odlične ponude iz pakla.

EPK/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track