(VIDEO, FOTO) TOŠE BI DANAS SLAVIO 36. ROĐENDAN: Prerano prekinut život NAJVEĆE ZVEZDE Balkana!
Foto: Profimedia

Tužna sudbina

(VIDEO, FOTO) TOŠE BI DANAS SLAVIO 36. ROĐENDAN: Prerano prekinut život NAJVEĆE ZVEZDE Balkana!

Stars -

Obožavatelji širom regiona odaće počast prerano preminulom pevaču, Tošetu Proeskom, koji bi danas napunio 36 godina.

Najveća muzička zvezda na prostorima bivše Jugoslavije - Toše Proeski tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine. Tog dana ceo Balkan probudila je šokantna vest!

Mnogi njegovi poštovaoci bili su ubeđeni da je ovo samo još jedna neslana šala, ali kada su počele stizati prve fotografije smrskanog džipa s potpisom "Toše", sve sumnje su nestale. Princ balkanske pop muzike bio je mrtav.Ljubav prema muzici i pesmi određivali su njegov životni put još od detinjstva. Prvi nastup pred publikom Toše je imao sa 11 godina na dečijem festivalu "Zlatno slavejče". Nakon nekoliko godina njegov talenat prepoznaje jedan od najpoznatijih makedonskih kompozitora i od tada njegova karijera kreće samo uzlaznom putanjom.

Njegova popularnost na Balkanu raste, a zbog svojih humanitarnih aktivnosti postaje uzor mladoj populaciji. Superheroj koji im daje nadu u pobedu dobrog nad zlim.

NOĆ TEŠKE NESREĆE

Toše i njegov prijatelj Đorđe Đorđevski krenuli su u Hrvatsku nešto pre ponoći. Umesto za vola, Toše seda na mesto suvozača i spušta sedište zbog povređene noge. Oni putuju sami do Niša, a kod naplatne rampe im se pridružuje i njegova menadžerka Ljiljana. Ona se smešta na zadnje sedište kako pevaču ne bi rušila komfor.

Zastali su nekoliko puta da se odmore i natoče benzin dok se Toše sve vreme dopisuje sa svojom devojkom Kaćom Restović.

Poslednju pauzu su napravili 60-ak kilometara od mesta tragedije. Na fiskalnom računu zabeleženo je vreme 06:05 sati.

Ljiljana je Đorđa upitala da li je umoran kako bi ona preuzela volan, ali on je negirao te je i menadžerka zaspala. Nakon kraćeg vremena dogodila se saobraćajna nesreća.

Iz smrskanog automobila izleze samo dva putnika, vozač i menadžerka. Proeski nastavlja ležati i ne odaziva se na dozivanja Ljiljane Petrović. U roku od 15 minuta na mestu nesreće stigla je hitna pomoć, a pošto je automobil bio mnogo oštećen morali su da čekaju vatrogasce kako bi izvukli telo Tošeta Proeskog.

Vest o njegovoj smrti odmah se proširila celim Balkanom, a ljudi nisu mogli da veruju da je to istina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track