(VIDEO) GRAJA SPREMA TUŽBU: Ukrali su mi pesmu, u Operaciji trijumf čuli ste demo snimak!
Foto: Arhiva Glas Javnosti

Graić tvrdi da su mu narušena autorska prava

(VIDEO) GRAJA SPREMA TUŽBU: Ukrali su mi pesmu, u Operaciji trijumf čuli ste demo snimak!

Stars -
Pred kraj „Operacije Trijumf“ demo numere koju je sad pevao Aleksa Jelić snimio je Ðorđe Gogov. Odneo je snimak direktoru „Imoušna“ Goranu Stamenkoviću. Niko mi se nikad nije javio, kaže Graja

Kompozitor Vladimir Graić Graja ogorčen je zbog tvrdnji Marije Mihajlović da je Aleksi Jeliću dao staru pesmu „Vodi me“, koju je ovaj pevač izveo na nacionalnom izboru za srpskog predstavnika na Evroviziji.Ona je optužila autora koji stoji iza numere „Ceo svet je moj“, sa kojom će Bojana Stamenov braniti boje Srbije na ovoj manifestaciji u Beču od 19. do 23 maja, da je Jeliću podvalio numeru koju je izveo Ðorđe Gogov, učesnik „Operacije Trijumf“, 2008. godine. Graja odbacuje optužbe i tvrdi da mu je pesma ukradena, a da je Gogov samo jedan od izvođača koji je otpevao demo-snimak.

Aleksa se bunio- Zvali su me sa RTS jer se Aleksa bunio da sam mu dao pesmu koja je izvedena. Išao sam na sastanak. Neko je postavio snimak iz kuće u kojoj su bili smešteni učesnici tog šoua na kome se s razglasa čuje sporni demo-snimak. Pesma nije emitovana čak ni u programu. Moje pravo je povređeno ako je pesma ikada i emitovana. Čuo sam da je snimak bio i na Jutjubu. Nemam veze s tim. Nikome nisam dao prva da koristi pesmu. Ona mi je ukradena i iskorišćena u svrhu za koju nije pravljena. Nisam nikom dao pravo prvog emitovanja. Mi smo pravna država i zbog svega što se desilo podneću tužbu. Nemam ugovor, niti sam bilo kome nešto obećao - tvrdi Graić.

On objašnjava kako je pesma završila kod Gogova.- Saša Milošević Mare i ja smo tu pesmu pisali za crnogorskog pevača Stefana Filipovića. Pred kraj „Operacije Trijumf“ zvao me je menadžer Dejan Petrešević da ponudim pesmu nekom od učesnika. U igri da je otpevaju bili su Ðorđe i Sajko. Ðole je snimio pesmu u decembru i 2008. i poneo ju je da je čuje direktor „Imoušna“ Goran Stamenković i odluči da li je uzima ili ne - kaže Graja i dodaje:

http://www.youtube.com/watch?v=p-Vvn9LVMFI

Pesma puštena na žurki- Niko mi se nije javio da je uzeo pesmu. Sad sam je našao i Aleksa mi je pao na pamet. On je dobio originalni snimak i zajedno s Leontinom je promenio tekst. Nikad nisam dao dozvolu da se ona emituje. Puštena je na nekoj žurki. Član sam Upravnog odbora Sokoja i dobro znam šta su autorska prva - zaključuje Graja.Pozvali smo i Gorana Stamenkovića, ali on je bio nedostupan.

SvađaMARIJA MIHAJLOVIĆ JE NAPUJDALA ALEKSU

Graić je najviše ljut na Mariju Mihajlović, koja, kako kaže, protiv njega priča već nekoliko meseci.- Aleksu je protiv mene napujdala Marija Mihajlović. Ona se iz nepoznatog razloga ostrvila na mene. Nikad nismo ni sarađivali. Samo mi je nekoliko puta pevala prateće vokale krajem devedesetih. Za svoj posao bila je uredno plaćena - ističe Graja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track