(VIDEO) ISPLIVALA ISTINA POSLE 20 GODINA: Evo šta su uradili Viki Miljković i Željko Šašić
Foto: Marina Lopičić

Lična karta

(VIDEO) ISPLIVALA ISTINA POSLE 20 GODINA: Evo šta su uradili Viki Miljković i Željko Šašić

Stars -

Svako od pevača sa više decenijskom karijerom ima određenu pesmu koja ih je proslavila i predstavlja njihovu “ličnu kartu”, kako to oni vole u TV emisijama da kažu.

Kada je reč o Viki Miljković, jedan od njenih najvećih hitova je pesma “Nikom nije lepše nego nama”, u narodu poznatija kao “Koka kola, Marlboro, Suzuki”, dok je za Željka Šašića to “Gori more”. Oni su zahvaljujući ovim hitovima zaradili ogromnu svotu novca, međutim, malo njih zna da su oni prepevali već postojeće pesme jedne te iste pevačice – Tanje Đorđević.

Viki Miljković

Tanja je 1990. godine snimila pesmu "Život sitno veze", a četiri godine kasnije Viki je na identičnu matricu nasnimila svoju interpretaciju potpuno drugačijeg teksta i objavila pesmu "Nikom nije lepše nego nama" koja ju je podigla u sam estradni vrh.

Tanjina pesma objavljena je na albumu "Najlepši na svetu" koji je izdat 1990., dok se ista pesma sa drugačijim tekstom našla na albumu "Hajde vodi me odavde" Viki Miljković, koji je objavljen 1994. godine.

Poslušajte obe pesme i uočite neverovatnu sličnost.

Ovo je originalna pesma:

…a ovo je daleko uspešnija kopija:

Željko Šašić

Identičan recept primenio je i Željko Šašić. On je odabrao drugu pesmu sa istog albuma Tanje Đorđević, prilagodio tekst sebi i snimio hit koji se peva i dan danas.

Šašić je odlučio da obradi naslovnu numeru koja nosi naziv "Najleši na svetu", dok se u njegovom slučaju pesma zove "Gori more". Takođe, Viki i Željko su identičan potez napravili iste godine – 1994. objavili su svoje hitove, obrađene kompozicije koje je prvobitno izvela Tanja Đorđević i objavila 1990. godine na istom albumu.

"Gori more" u Tanjinoj izvedbi, sa drugačijim tekstom, zvuči ovako:

…a ovako zvuči obrađena numera koja je Željku Šašiću donela impozantnu finansijsku dobit:

Da li su Viki i Željko platili ili “pozajmili” ove melodije koje su im obezbedile lagodan život, za sada nije poznato. Ipak, nema sumnje – Miljkovićeva i Šašić su ostvarili svoje snove zahvaljujući Tanji Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track