(VIDEO) KRALJEVI ROMSKIH SVADBA: Veselja traju po nekoliko dana, gosti pevače sve vreme kite evrima!
Foto: Pt/youtube

Rado viđeni

(VIDEO) KRALJEVI ROMSKIH SVADBA: Veselja traju po nekoliko dana, gosti pevače sve vreme kite evrima!

Stars -
Njihova veselja traju i po nekoliko dana, ali pevači i dalje rado nastupaju jer je honorar odličan

Nekada su na romskim veseljima najčešće viđeni Šaban Šaulić i Ljuba Aličić, dok je danas to Darko Lazić, Aleksandra Prijović, Andreana Čekić, Đani i Jana.

Krizu na estradi osećaju mnogi, ali i ne naši pevači koji uveseljavaju svatove na romskim svadbama po predgrađima Beča, Pariza i drugih mesta u dijaspori.

Najmlađi među njima su neke od Zvezda Granda - Darko Lazić, njegova kuma Andreana Čekić i Aleksandra Prijović koje možemo videti na skoro svakom romskom veselju.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

"Nema bogatog romskog veselja na kom ne peva Darko Lazić. On je spontan i nesporno odličan pevač, što romi umeju da cene, a oni znaju da prepoznaju dobrog zabavljača. Zbog šarma, on je miljenik i mladih Romkinja. Preko njega tezge dobijaju i Prijovićeva i Čekićeva. On ih rado preporučuje jer mu je lakše da bude više pevača. Onda mogu da se odmere jer veselja traju i po nekoliko dana i treba izdržati taj tempo i zahteve domaćina koji nekad nisu nimalo laki. Na kraju, najviše novca uzme menadžer dok ostatak razdele pevači i muzičari", kaže jedan od Grandovih pevača koji ne želi da ga imenujemo.

Foto: Printskrin/Facebook
Foto: Printskrin/Facebook

Darko Lazić sve prihvata kao sastavni deo posla i okupan u znoju peva ležeći na podu ili u naručju gostiju koji ga postavljaju gde njima odgovara. Ovaj slavuj iz Brestača pušta svatove da ga u zanosu otkopčavaju, da mu skinu kravatu i vežu je oko glave. Njima ni tada osmeh ne nestaje sa usana, a zadovoljni domaćin u povez od kravate ubacuje mu novac.

Nekada najpopularniju ekipu narodnjaka koja je pevala po romskim veseljima i to dobro naplaćivali, činili su Nada Topčagić, Vera Matović, Usnija Redžepova, Asan Dudić. Danas su se od stare garde zadržali samo Ljuba Aličić i Šaban Šaulić, a mlađi pevači preuzeli su tron kraljeva i kraljica romskih veselja.

http://www.youtube.com/watch?v=EzP3psHDIYw

http://www.youtube.com/watch?v=qeHKFj0xakw
http://www.youtube.com/watch?v=dQPVKPW9I4g

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track