Komemoracija

(KURIR TV) ZAŠTO ODLAZIŠ SAD, KOME RUKE DA PRUŽIM: Dirljive reči o Mikiju rasplakale su celu salu!

Stars -

Komemoracija povodom smrti pevača Mikija Jevremovića održana je u Domu sindikata, gde su se porodica, kolege i prijatelji oprostili od legende zabavne muzike.

Sahrana će se održati danas u 14.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Komemoracija je započeta njegovom pesmom "Zašto nestaje sjaj".

Jelena Jevremović, ćerka pokojnog pevača nije mogla da zaustavi suze u ovim teškim trenucima.

Na poslednji ispraćaj legendarnom pevaču došao je veliki broj kolega među kojima su Željko Joksimović, Boris Bizetić sa čerkama, Suzana Mančić, Milan Đurđević, Matija Bećković, Predrag Živković Tozovac...

Tokom govora na komemoraciji saznali smo da je Miki snimio svoju poslednju pesmu ali nije dočekao da ona ugleda svetlost.

"Govorio je kako se svaki stih mora doživeti srcem. Imao je preko 15 miliona prodatih ploča... Snimio je poslednju pesmu koja treba da izađe na proleće, ali Miki to nije dočekao."

Predrag Živković Tozovac održao je dirljiv govor.

"Ako postoji neko ko je život oslikao u pesmama, onda je to Miki. On je za mene svetski umenik koji nikada ne umire. Žao mi je što je otišao tako rano. Od srca i duše hoću da kažem njemu, Bog mu je podario talenat i sve ono što treba da ima pevač. Hvala mu što je postojao", rekao je on.

Dirljive reči izgovorio je i Zoran Jevremović, Mikijev rođeni brat.

"Dragi moj burazeru, za sve ovo vreme trudio sam se da budem tvoja senka i potpora. Slavili smo zajedno mnoge festivalske pobede, proslavljali tiraže, pevali zajedno. Bio sam uz tebe i kada ti je bilo teško, mnogo teško. Od mame, tate, seke dobio sam u amanet da te čuvam, uspelo mi je to do pre neki dan. Nisi odgovarao na telefonske pozive, posumnjao sam. Moj Dejan je ludački vozio. Mislio sam u sebi samo da ne zakasni. Tvoja ispružena leva ruka prema meni i moj osećaj da si tog trenutka hteo nešto da mi kažeš, davalo mi je nadu... Ipak, bog je hteo drugačije. Ovaj primerak monografije, povodom tvog velikog jubileja, prvi sam zadržao za sebe. Ovaj poslednji, danas na groblju, pružiću ispod one ispružene ruke. Tako ćemo biti zajedno", rekao je on i rasplakao celu salu.

Podsetimo, Miki Jevremović je preminuo 13. januara u 76. godini života od posledica moždanog udara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track