KNjIŽEVNI SUSRET U GALERIJI 73: Zbirka pripovedaka More uz svirku i pesmu
Foto: Đorđe Čolaković

emocije i dugi aplauzi

KNjIŽEVNI SUSRET U GALERIJI 73: Zbirka pripovedaka More uz svirku i pesmu

Beograd -

Uz emocije i duge aplauze, u prepunoj "Galeriji 73", sinoć (u utorak 27. juna), predstavljana je zbirka pripovedaka "More", autora Miodraga N. Čolakovića, u izdanju književnog salona "Poezija Stenka". Ovaj događaj održan je u okviru ciklusa književnih susreta "Reč u vremenu", a domaćin je bio ugledni pesnik Neđo Ćićo Stojanović koji svakog meseca u galeriji vodi ovakve susrete.

foto: Đorđe Čolaković

Autorova šesta knjiga po redu, predstavljena drugi put u kratkom periodu, na specifičan način, po principu: red razgovora, red čitanja odlomaka, red muzike. Pored Miodraga Čolakovića, koji je odgovarao na pitanja domaćina i čitao delove knjige, u programu su učestvovali i Radinka Stojković, izdavač, dr Miloš Čanak, koji je stručno analizirao knjigu, kao i Teodora Vukazić.

foto: Đorđe Čolaković

Razgovaralo se o knjizi, ali i o životu i biografiji autora, koje spada u kompleksne umetničke ličnosti kao pisac, pijanista, profesor, pevač, slikar...

U muzičkom delu, autor je svirao na klaviru solistički u tri navrata, a Teodora Vukazić i Vlado Vukazić odsvirali su na violini i klarinetu duet sa dve kompozicije. Ipak, pravi dellirijum i oduševljene publike izazvalo je opersko pevanje autora uz sopstvenu klavirsku pratnju. Njegov tenorski glas bez mikrofona nadjačao je sve u sali i nikog nije ostavio ravnodušnim.

foto: Đorđe Čolaković

"More" je zbirka od četiri pripovetke sa autobiografskim elementima koje se dotičnu krize i posledica pre i neposredno posle i za vreme raspada bivše Jugoslavije. Pored ovog dela, izdavač književni salon "Poezija Stenka", priprema i narednu knjigu istog autora pod nazivom "Tenor i samrt".

foto: Đorđe Čolaković
foto: Đorđe Čolaković

(Kurir.rs/Đ.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track