SVI BEŽE OD ODGOVORNOSTI: Zavera ćutanja posle nesreće na Adi i smrti Igora Joksimovića
Foto: Čitalac Kurira

sad niko nije kriv

SVI BEŽE OD ODGOVORNOSTI: Zavera ćutanja posle nesreće na Adi i smrti Igora Joksimovića

Beograd -

Smrt Igora Joksimovića (22), instruktora koji je radio na "ziplajnu" na Savskom jezeru, otvorila je mnoga pitanja o bezbednosti adrenalinskih sadržaja na Adi Ciganliji. Iako je jasno da odgovornost za ovaj incident neko mora da snosi, i preduzeće i Opština se ograđuju od nemilog događaja. I dok JP "Ada Ciganlija" tvrdi da su rigorozni uslovi tendera za dodelu lokacije za izgradnju žičare ispunjeni, dotle nadležni sa Čukarice nemaju komentar do završetka policijske istrage!

foto: Vladimir Šporčić

Svega nekoliko dana pre zvaničnog otvaranja žičare, krajem juna 2015. godine, Odeljenje za građevinsku inspekciju i izvršenja Opštine Čukarica donelo je odluku da se radovi na izgradnji obustave. Građevinskih dozvola nije bilo, ali to nije sprečilo investitora, "Ziplajn" iz Pančeva, da nastavi s poslom i na kraju predstavi novu atrakciju. Na pitanja da li je nadležna inspekcija Čukarice izlazila na teren u međuvremenu, i ako jeste, zbog čega bespravno podignuta žičara nije zatvorena - odgovor nije dobijen. Vlasnik žičare je od trenutka nesreće nedostupan.

- Dok se policijska istraga ne završi, nemamo komentar u vezi sa ovim slučajem - kratko su kazali iz Opštine Čukarica.

S druge strane, JP "Ada Ciganlija" ističe da je Igorova smrt prva u poslednjih 20 godina koja se dogodila na takozvanim adrenalinskim sadržajima. Iz ovog preduzeća još kažu da je dozvola za postavljanje "ziplajna" dobijena na konkursu.

foto: Zorana Jevtić

- Uslovi javnog poziva bili su izuzetno strogi, posebno u delu koji se odnosi na bezbednost konstrukcije i prateće opreme. Naše preduzeće je zahtevalo od zakupca da dostavi sertifikate i izveštaje o ispitivanju kvaliteta, što je i učinjeno. Nismo znali za rešenje Opštine o obustavljanju radova, koja je dostavljena investitoru - rekli su iz Ade.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Maja molila MUP da je zaštiti, Stefanoviću podnesi ostavku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track