MISTERIJA U BLOKU 21: Teren škole išaran čudnim pukotinama, a nije delo vanzemaljaca
Foto: Printscreen/Facebook

Kao u filmovima naučne fantastike

MISTERIJA U BLOKU 21: Teren škole išaran čudnim pukotinama, a nije delo vanzemaljaca

Beograd -

BEOGRAD - Slika sportskog terena u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u novobeogradskom Bloku 21 možda deluje kao iz filmova naučne fantastike, pošto je dvorište pokriveno kanalima koji podsećaju na paukovu mrežu ili krake hobotnice, ali ipak postoji jedno normalnije i racionalnije objašnjenje.

Kako ističu komšije iz okolnih zgrada radovi su započeti 4. jula, ali pošto nisu do kraja završeni, igralište je delimično pretvoreno u smetlište.

- Deset godina od nadležnih iz opštine i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu pokušavamo da dobijemo sredstva kako bismo betonirali sportske terene. Bezuspešno. Zato smo ovog leta odlučili da ih sredimo i to o svom trošku - objašnjavaju nadležni u OŠ "Jovan Dučić".

I krivudave, zmijugaste rupe u betonu imaju jednostavno objašnjenje.

- Problem je bilo korenje koje je podiglo beton. Početkom jula su obavljeni radovi na bušenju i njegovom vađenju, ali zbog izuzetno visokih temperatura u proteklom periodu nismo bili u situaciji i da teren betoniramo. Stručnjaci su nam jasno rekli da na temperaturama od preko 35 stepeni posao ne bi bio dobro obavljen - dodaju iz škole.

Tereni su bili neupotrebljivi u prethodnom periodu, ali će već narednih dana biti kao novi.

- Za sutra je zakazano betoniranje i sve će biti dovedeno u najbolji red. Sve bismo i ranije završili, ali nismo mogli u junu dok se u školi još održavala nastava, a posle su nam problem zadale temperature. U svakom slučaju spremno ćemo dočekati novu školsku godinu, a i deca iz okolnih zgrada, naši učenici, moći će sada bezbrižno da se igraju na ovim terenima - poručuju iz OŠ "Jovan Dučić".

(Kurir.rs/Blic/Foto Printscreen Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OD A DO Š: Upoznajte Zemun i Istorijski muzej

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track