Uskoro bratimljenje Vračara i pekinške opštine Sičeng
Foto: Beoinfo

Uskoro bratimljenje Vračara i pekinške opštine Sičeng

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Beograda Goran Vesić predložio je da centralna beogradska opština Vračar potpiše sporazum o bratimljenju sa centralnom pekinškom opštinom Sičeng, što je kineska strana prihvatila.

Kako se navodi u saopštenju, reč je o opštini koja predstavlja "srce Pekinga", prostire se na 46 kvadratnih kilometara i u kojoj živi više od 1,2 miliona ljudi.

Dodaje se da se u toj opštini nalaze skoro sve najvažnije kineske državne institucije i ona je osim što je politički, i finansijski i privredni centar Kine.

Vesić je to predložio na sastanku sa delegacijom centralne pekinške opštine Sičeng, koji je predvodila predsednica ;Džang Dogmei (Zhang Dongmei), a kojem je prisustvovala i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović.

Na sastanku je ukazano da su Beograd i Peking sestrinski gradovi još od 1980. godine i da će ta saradnja biti i proširena kada u septembru budu održani Dani Pekinga u Beogradu.

"Kina i Srbija su prijateljske zemlje koje imaju sporazum o strateškom prijateljstvu a medjusobno poštovanje i podršku smo mnogo puta pokazali na delu", rekao je Vesić i dodao da je Kina snažno podržala Srbiju u njenoj borbi protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao što Srbija podržava politiku jedne Kine.

( Kurir.rs/Beta/Foto Beoinfo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neviđena pljačka! Evo gde je završilo 7.000.000 evra građana Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track